Новина зі США. 30 вересня 2022 - Igor Aizenberg

Новина зі США. 30 вересня 2022 - Igor Aizenberg

«Заява президента Байдена щодо російських спроб анексувати українську територію.

Білий Дім. 30 вересня 2022.

Сполучені Штати засуджують сьогоднішню шахрайську спробу Росії анексувати суверенну українську територію. Росія порушує міжнародне право, попирає Статут ООН і демонструє свою зневагу до мирних країн по всьому світу.

Не помиляйтеся: ці дії не мають легітимності. Сполучені Штати завжди шануватимуть міжнародно визнані кордони України. Ми продовжуватимемо підтримувати зусилля України по відновленню контролю над своєю територією шляхом зміцнення її військової та дипломатичної позиції, включно з наданням Сполученими Штатами безпекової допомоги на $1.1 мільярда цього тижня.

У відповідь на фальшиві заяви Росії про анексію, Сполучені Штати разом із нашими союзниками та партнерами сьогодні оголошують про нові санкції. Ці санкції призведуть до ціни, яку заплатять фізичні та юридичні особи у Росії та за її межами, - ті, хто надають політичну чи економічну підтримку незаконним спробам змінити статус території України. Ми згуртуємо міжнародну спільноту, щоб засудити ці дії та притягнути Росію до відповідальності. Ми продовжуватимемо забезпечувати Україну обладнанням, необхідним для самооборони, незважаючи на нахабні спроби Росії перекроїти кордони свого сусіда. І я з нетерпінням чекаю на підпис закону від Конгресу, який надасть додаткові $12 мільярдів на підтримку України.

Я закликаю всіх членів міжнародного співтовариства відкинути незаконні спроби російської анексії та підтримувати народ України стільки, скільки це буде потрібно».