Новина зі США. Четвер, 10 серпня 2023 - Igor Aizenberg

Новина зі США. Четвер, 10 серпня 2023 - Igor Aizenberg

Пропозиції Білого Дому про допомогу Україні на наступний фінансовий рік.

Бюджетне управління Білого Дому надсилає в четвер до Конгресу пропозиції щодо включення до бюджету на 2024 фінансовий рік, який у США починається 1 жовтня 2023 року, нових асигнувань на надання допомоги Україні.

Президент та його адміністрація пропонують включити до бюджету на 2024 рік $13 мільярдів на надання військової допомоги Україні та $7.3 мільярда на надання Україні економічної та гуманітарної допомоги.

Щоб полегшити проходження цих бюджетних пропозицій через Палату Представників з її республіканською більшістю, в якій є від 70 до 80 ультраправих - категоричних супротивників надання допомоги Україні, Білий Дім запропонував з'єднати асигнування на допомогу Україні з асигнуваннями на зміцнення кордону США ($4 мільярди) та на допомогу в розвитку інфраструктурних проєктів в країнах, які економічно постраждали від російської агресії, ($3,3 мільярда) для того, щоб цю нішу не зміг зайняти Китай.

На світлині стіна навколо тюрми Міжнародного Кримінального Суду на околиці Гааги. Сподіваюсь, що камера для кремлівського світового воєнного злочинця № 1 там уже готова.