Новина зі США. Середа, 23 жовтня 2024 - Igor Aizenberg

Новина зі США. Середа, 23 жовтня 2024 - Igor Aizenberg

Офіційне повідомлення Білого Дому

«23 жовтня 2024 року.

Заява Президента Джо Байдена щодо історичного рішення про використання російських суверенних активів для підтримки України.

Цього літа я очолив ініціативу об'єднання G7, щоб зобов’язатися надати Україні $50 мільярдів у вигляді позики, яка буде забезпечена (повертатися) прибутками від заморожених російських суверенних активів. Після жорстокого вторгнення Росії в Україну країни G7 вжили рішучих заходів, щоб заморозити російські суверенні активи в наших юрисдикціях, і зобов’язалися, що ці активи залишатимуться замороженими, поки Росія не припинить свою агресію і не відшкодує збитки, завдані Україні, — відкриваючи шлях для позик, забезпечених доходами від заморожених коштів.

У рамках пакету допомоги від G7 Сполучені Штати сьогодні оголошують, що ми надамо Україні $20 мільярдів у вигляді позик, які будуть повернені за рахунок відсотків, отриманих від заморожених російських суверенних активів. Іншими словами, Україна може отримати необхідну допомогу зараз, не навантажуючи платників податків. Ці позики підтримають народ України, поки він захищає і відбудовує свою країну. І наші зусилля чітко показують: тирани нестимуть відповідальність за завдані ними збитки.

Не сумнівайтеся: Росія не переможе в цьому конфлікті. Народ України переможе. Це ще одне нагадування Володимиру путіну, що світ згуртувався навколо України — і Сполучені Штати разом з нашими партнерами по G7 продовжуватимуть підтримувати її на кожному етапі».