Новини Стежками Гоголя: на Полтавщині розпочався масштабний Сорочинський ярмарок

 Новини Стежками Гоголя: на Полтавщині розпочався масштабний Сорочинський ярмарок

Цьогоріч на ярмарок завітають близько 300 фольклорних колективів та ансамблів з усього світу

На Полтавщині розпочався прославлений Миколою Гоголем Сорочинський ярмарок, повідомляють "Спектр Новини" із посиланням на "5 канал".

Протягом шести днів на ярмарковій площі Великих Сорочинців будуть торгувати, співати, влаштовувати майстер-класи та мистецькі заходи. Цього року тут запланували виступи мистецьких колективів та експозиції виставок не лише вітчизняних, а й з В'єтнаму, Індії, Шрі-Ланки та багатьох європейських країн.

Загалом на ярмарок завітають близько 300 фольклорних колективів та ансамблів з усього світу. Як стало відомо, ярмарок у Великих Сорочинцях триватиме до 21 серпня і закінчиться великою концертною програмою.

"Це велике діло – ярмарок і для нас, і для нашого села. Оце тільки під ярмарок і дороги полатають, і все зроблять, і поремонтують. І заробіток – для всіх людей і мешканців", – зауважив мешканець Великих Сорочинець Олександр Литовка.

Ділиться враженнями і відвідувачка ярмарку Людмила Шевченко: "Спробувала багато чого: з соломи плести, свічки робити, глечики ліпити. Все потрошку, все подобається, все дуже цікаво. Дуже гарні майстри нас навчають, так що Сорочинський ярмарок дуже корисний".