Новий керівник «Укрзалізниці» взяв у правління ще трьох поляків

Новий керівник «Укрзалізниці» взяв у правління ще трьох поляків

Контракт із Войцеком Балчуном на посаду керівника ПАТ "Укрзалізниця" підписано.

Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Нове керівництво "Укрзалізниці" має здійснити ефективне реформування українських залізниць та виправдати сподівання, які покладає суспільство на нову команду", - наголосив міністр.

Також Омелян представив колективу ПАТ "Укрзалізниця" новий склад правління.

"Директор з економіки і фінансів "Укрзалізниці" Олександр Бужор; управління соціальним блоком доручено Марчеку Жельку; поляк Ремігіуш Пашкевич відповідатиме за інфраструктурні проекти; Марек Роберт Залєсний відповідатиме за вантажні перевезення та операційну діяльність", - сказано у повідомленні.

У новому складі Правління також залишився Сергій Михальчук.

Правління очолює громадянин Польщі Войцех Балчун. Троє з шести членів правління приступили дороботи, ще троє приступлять після отримання дозволів на роботу.

Раніше, Кабінет Міністрів погодив контракт з генеральним директором публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" Войцехом Бальчуном.

Нагадаємо, що зарплата нового керівника "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна буде становити від 800 тисяч до 1 мільйона доларів на рік.

Як відомо, ще 12 квітня номінаційного комітет з призначення керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі назвав громадянина Польщі Войцеха Бальчуна переможцем конкурсу на посаду глави ВАТ "Укрзалізниця".

Бальчун очолював польську залізницю PKP Cargo, де провів масштабну реорганізацію системи управління, автоматизацію, і вивів компанію з 100 мільйонів злотих збитків до 500 мільйонів злотих прибутку.

Джерело