Новий штам COVID-19 у Японії. Країна заборонить в'їзд іноземцям

Новий штам COVID-19 у Японії. Країна заборонить в'їзд іноземцям

З понеділка Японія заборонить в'їзд в країну іноземним громадянам - заявляє японське Міністерство закордонних справ. Причиною заборони стало те, що у країні було зафіксовано два випадки нового підвиду COVID-19. Усі підтверджені випадки пов'язані з подорожами до Великої Британії.

У п’ятницю у Японії повідомили про п'ять випадків нового підвиду коронавірусу, який є більш інфекційним. П'ятеро людей - чотири чоловіки та одна жінка у віці до 70 років - прибули до Японії з Британії. 60-річний чоловік почував втому, але інші люди не мали жодних симптомів.

Як зазначає видання Kyodo news Ацуо Хамада, професор Токійського медичного університету, заявив, що Японія повинна вжити додаткових антивірусних заходів, включно з посиленням прикордонного контролю.

"З цим новим підвидом, кількість заражень може перевищити 2000 за один день у Токіо, що врешті-решт потребує нового надзвичайного стану", – попередив Хамада.

У суботу кількість випадків нової мутації збільшилась ще на два. Тож наразі у країні перебуває семеро людей, заражених новим підвидом коронавірусу.

Зараз загальний показник випадків зараження коронавірусом у Японії становить 213 547.

Японський суспільний мовник NHK повідомив, що громадяни Японії та іноземці, які постійно проживають у країні все ще можуть в’їжджати, та вони зобов'язані пройти 14-денний карантин.

Нагадаємо, місцем походження нового штату вважають Англію, а саме південний схід Британії. Наразі більш ніж 40 країн заборонили в'їзд тим хто подорожує з Великобританії або ж з країн де були зафіксовані випадки нового вірусу.