Новий штам коронавірусу з Британії заразніший на 56% - дослідження

Новий штам коронавірусу з Британії заразніший на 56% - дослідження

Новий штам коронавірусу, який виявили в Англії, є на 56% заразнішим, ніж оригніальний різновид цього вірусу, стверджує дослідження британських вчених. Дослідження провели в Центрі математичного моделювання інфекційних захворювань при Лондонській школі гігієни і тропічної медицини. Раніше уряд Британії припускав, що новий штам може бути заразнішим на 70%.

При цьому, вчені не знайшли доказів, що нова мутація вірусу є більш смертоносною. Однак на думку дослідників, для стримування поширення вірусу в Британії та інших країнах, необхідно ввести жорсткіші карантинні заходи, а також активізувати вакцинацію.

“Перші висновки доволі переконливі щодо того, що стрімка вакцинація стане дійсно важливим фактором для будь-якої країни, яка матиме справу з цим або подібним штамом”, - розповів один з авторів дослідження доктор Ніколас Дейвіс.

Новий різновид коронавірусу почав поширюватись в Лондоні та східній Англії в грудні. В ньому виявили 23 різні мутації, деякі з яких збільшують його заразність.

Десятки країн світу, в тому числі Канада, Франція, Німеччина, Ізраїль, Марокко та Колумбія, тимчасово заборонили авіарейси з Великої Британії.

Попри те, що уряди за допомогою заборон на подорожі та перевезення намагаються приборкати розповсюдження нової мутації коронавірусу, у Нідерландах, Данії та Бельгії вже зареєстровані випадки зараження новим штамом. Фахівці попереджають, що нова мутація може стати домінуючою у всьому світі.

Водночас науковці кажуть, що немає підтвердження того, що цей різновид вірусу є більш небезпечним чи стійким до вакцин.