"Іноземці не можуть зрозуміти, як можна пишатися Радянським Союзом" - Влад Пономар

"Іноземці не можуть зрозуміти, як можна пишатися Радянським Союзом" - Влад Пономар

У нас homo soveticus обирає на виборах Зеленського, слуг та ОПЗЖ. І поки в нас на вибори ходить ці homo soveticus і до влади приходять «СН» та ОПЗЖ - ми будемо в лайні і будемо віддалятися від Європи, НАТО та інвестицій.

Відповідно до останнього опитування, на Півдні, Сході і Донбасі переважають ті, хто шкодує про розпад СРСР. Найбільше серед них – виборців Бойка (81,5%), Ляшка, Тимошенко. Найменше шкодують за СРСР виборці Порошенка – лише 3,8% проти понад 88% тих, хто не шкодує.

Сьогодні прочитав інтерв'ю поляка Рафала Ющака (генменеджера Альфа-Банку Україна). Він каже: "досвід комунізму — це лайно. В Украіні я зіткнувся з Homo soveticus, це жах жахливий. Вони пишаються Радянським Союзом, незважаючи на те, що їхню бабусю і дідуся вбили. Мені цього не зрозуміти".

Ющак працював у французькому Société Générale, в американському Citibank (Bank Handlowy у Варшаві), у національному гіганті PKO Bank Polski, українському ПУМБ, Альфа-Банку Білорусь. А тепер очолює Альфа-Банк Україна, що входить до ABH Holdings SA з головним офісом у Люксембурзі. Українська Альфа — друга іноземна і шоста серед усіх банків країни за розміром активів (перші чотири — держбанки, п’ятий — Райффайзен).

«У Польщі я ніколи не міг зрозуміти, якою мірою три-чотири покоління комунізму спустошують менталітет. У Польщі після Другої світової війни ніхто не вірив у комунізм. І коли в 90-х почалися зміни, все швидко вийшло. Ми були першим поколінням, яке почало працювати після змін. Кого компанії шукали? Вища освіта, англійська і жодного досвіду комунізму. Бо досвід комунізму — це shit [лайно].
З чим я зіткнувся в Україні — Homo soveticus, жах жахливий. Я познайомився тут із людьми з дуже хорошою освітою дуже високого рівня. Але багато хто з них все ще пишалися Радянським Союзом, незважаючи на те, що їхню бабусю і дідуся вбили. Мені цього не зрозуміти.

У Польщі завжди була зрозуміла стратегія на найвищому рівні. Виникало питання, не куди ми йдемо, а як швидко ми йдемо. Також залучення іноземних інвестицій. Скільки Польща отримала інвестицій? 209 млрд євро»

Влад Пономар