Іноземні інвестори не поспішають вкладати гроші в Україну

Іноземні інвестори не поспішають вкладати гроші в Україну

В останні 2 рокі інвестиції в Україну знаходяться на низькому рівні й у країни немає того припливу інвесторів, яких вона очікує.

Бізнес оцінює інвестклімат країни на 2,40 балів.

Виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев’янко заявила, що іноземні інвестори не вкладаються в Україну через несприятливі умови для бізнесу.

«Що важливо для інвесторів на сьогоднішній момент? Важлива передбачувана ситуація, передбачувані правила гри. Важлива можливість захистити свої інтереси в судах, якщо їх права зневажаються. Важливий багатий внутрішній ринок, який здатний абсорбувати ту продукцію, яку інвестор може тут зробити. Важливе легке, комфортне податкове законодавство. Цих компонентів для успіху на сьогоднішній момент, на жаль, в Україні не спостерігається».

Експерти наголошують, що зовнішній інвестор не вкладатиме гроші у розвиток економіки України, якщо не побачить відповідних вкладень з боку внутрішніх інвесторів – держави та приватного сектору.

 Також, суттєво знизився рівень довіри лідерів компаній України до судової системи.

За дослідженням Європейської Бізнес Асоціації середній показник довіри до судової за підсумками 2020 року знизився до 1.82 бали (при максимальних 5).

У 2019 році цей показник був на рівні 1.98 бали.

Відсутність передбачуваної ситуації та неможливість прорахувати ризики через втручання держави у процеси ринку та бізнесу, недовіра до судової системи створюють негативні умови для іноземних інвесторів.

Тож, поки що в Україні спостерігається лише відплив інвестицій.

От тільки влада про перспективи не думає. Вкрасти зараз – ось єдине що її хвилює.

ЗеФакТи