"НУ, А ТЕПЕР НАЦБАНК ЗАЛИШИВ ПОБОКУ ВАРТІСТЬ ГРИВНІ" - Александр Гончаров

"НУ, А ТЕПЕР НАЦБАНК ЗАЛИШИВ ПОБОКУ ВАРТІСТЬ ГРИВНІ" - Александр Гончаров

Керівництво НБУ вже не ставить жодних меж коливанням та девальвації української національної валюти. Вчора, 16 квітня, готівковий курс продажу долара у банківських касах сягнув 40 гривень за долар США, і «американець» активно зростає вже 7-й день поспіль. Це сьогодні — ще один потужний демотиватор для малого та середнього українського бізнесу, крім наддорогих кредитів. І, звісно, ще один чинник високої інфляції.

Постає питання, а навіщо така політика проводиться НБУ?

В умовах колосального дефіциту держбюджету та різкого скорочення фіндопомоги Заходу все дуже просто у підходах, яких зараз дотримуються в Нацбанку: з України - дешева сировина, а в Україну - імпорт продукції з доданою вартістю. І, звісно, багаті стають багатшими, а бідні - біднішими.

Подивимося, як далі розвиватимуться події на нашому валютному ринку, і куди відлетять гривня, биткоін, золото, нерухомість. Що буде далі з курсом дол США та євро, ОВДП, коли краще купувати/продавати?

Переконаний, найближчі місяці будуть вирішальними для нас та наших заощаджень. Тому не пропускайте інформацію, яка прямим чином впливає на якість нашого життя, збереження та зростання капіталу.