"Ну що друже – приїхали? " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Ну що друже – приїхали? " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Депутат Гео Лерос виклав відео де, за його словами голова ОПУ Андрій Єрмак барижить державними посадами і впроваджує свою програму в правоохоронні органи та оборонку. І ще заробляє на державі. Гео Лерос відверто називає Андрія Єрмака ворогом України і закликає його піти.

Доречне питання – що в лісі здохло?

Гео Лерос – режисер, автор багатьох відомих муралів і волонтер фонду «Сестри перемоги». Донедавна він був радником президента Зеленського. Відомим Гео Лерос став після того як він першим засудив депутата-однопартійця Євгенія Шевченка, коли той виступив на російському телебаченні. Також Гео Лерос відомий бійкою з нардепом Максимом Бужанським. Але піком стало, коли голова офісу президента Андрій Єрмак привіз з Мінська протоколи про створення Консультаційної ради, якою представники терористів ДНР і ЛНР визнавалися стороною переговорів, тоді як Росія – лише країною-спостерігачем. Гео Лерос назвав цей крок «визнанням терористів і здачею національних інтересів України». Відповідь Зеленського не забарилася – Гео Лерос хутко вилетів з радників президента.

Звідки цей бунт всередині правлячої фракції? Насправді відбувається те що статися мусило за будь-яких умов, і що нарешті докипіло. Фракція «Слуга народу» нарешті почала колотися по світоглядих питаннях. Ще до виборів було говорено – партія «Слуга народу» сповідує лише одну ідеологію: «За все хороше проти всього поганого». Під зеленими прапорами зібралися особи подекуди абсолютно протилежних поглядів. Про що говорити якщо біля 40% прибічників слуг воліють руху до ЄС і НАТО, а приблизно стільки ж мріють про зближення з Росією? Ця вибухова суміш колись мусила вибухнути, і процес відбувається прямо на наших очах.

В «Слузі народу» вже відокремилася так звана «група Коломойського» або «нардеп ДуБужанський» як називають їх серед журналістів. Обидва нардепи, Дубінський і Бужанський, цілеспрямовано нищать рейтинги Зеленського, завдають нищівній критиці діяльність його команди, поширюють чутки про корупцію в оточенні Зеленського, тощо. Нині вочевидь докипіло у їхніх антагоністів – у так званої групи «Майдан», тобто у патріотів які зібралися в «слузі народу» через амбіції, або через люту ненависть до команди Порошенка. Ці люди не хочуть заплющувати очі на факти корупції та здачі національних інтересів у команді Зеленського. Результат такого бунту – очевидний.

Зеленському не позаздриш. Відправити у відставку Єрмака зараз Зеленский не може. З його уходом повалиться вся конструкція переговорів з Росією, а це зараз ледь не єдине що президент може пред’явити громадянам як досягнення. Водночас, заяви депутатів Лероса та Чернєва доводять чітко – бунт уже не зупинити. Очевидно, прийняття закону про заборону повернення банку «Приват» Коломойському відколе від «Слуг народу» вже згадану групу – «нардепа ДуБужанського» і стане початком нищівної критики Зеленського на каналі «1+1». Зелена конструкція валиться. Її остаточний обвал уламки якого поховають президента Зеленського – справа недалекого часу.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко