"О самом прогрессивном издательстве в Украине" - Олег Пономарь

"О самом прогрессивном издательстве в Украине" - Олег Пономарь

Начнем издалека.
Я очень рад, что судьба свела меня с первого раза и с моей первой книги с издателем Ярослав Маринович и его издательством.
КМ-БУКС - одно из самых крупных и успешных издательств в Украине. Но КМ-БУКС еще и одно из самых патриотичных издательств в Украине - около 98% книг издаются на украинском языке и очень много издается книг о многовековой национально-освободительной борьбе Украины за свою независимость от Московии.
Но и это не всё.
КМ-БУКС - еще и самое прогрессивное издательство в Украине. Издательство хочет быть драйвером Украины в Европу. Издательство хочет, чтобы украинские дети обучались по европейским стандартам, а не стандартам советской школы.
Поэтому нельзя переоценить важность этого проекта - издавать Оксфордские учебники в Украине и учить по ним детей.
Это - двигаться на два шага впереди.
С большим удовольствием знакомлю вас с этим проектом.

Украина - это Европа!

Ярослав Маринович

велика різниця між стандартами, методиками викладання та якістю освіти середньої української школи та британської. 
Держава за останні роки зробила чимало для будівництва дійсно Нової школи: ремонтуються та модернізуються школи, змінюються підходи до навчання, вводяться нові стандарти оцінювання та викладання предметів, підвищується статус вчителів у суспільстві, і, головне, є бажання змінювати систему освіти на рівні керівництва країни та профільного Міністерства. На жаль, ці реформи практично не помітні на ринку підручників. Більшість підручників за якими навчаються українські діти не відповідають сучасним світовим стандартам у навчанні та потребам дитини. Але без змін і у цій сфері не буде ні Нової школи, ні модернової країни у майбутньому.
Саме тому, ми у КМ БУКС, вирішили почати роботу на ринку підручників для школи. Ми хочемо змінити цю країну! Це наш головний мотив, який нас і спонукав.
Улітку ми провели перемовини з одними з найбільших світових видавництв учбової літератури британськими видавництвами Oxford University Press і Harper Collins Publishers (учбовий підрозділ Collins) та дійшли згоди щодо ліцензування, адаптації та випуску підручників цих видавництв в Україні. Найкращі українські викладачі та спеціалісти працювали над перекладом та адаптацією до українськоі шкільної програми підручників з англійської мови, математики та інформатики для 2 го класу останні місяці.
Таким чином, я радий повідомити про те, що видавнича група KM БУКС у 2019 році випустить підручники з робочими зошитами та книги для вчителя для цих шкільних курсів в Україні.
Також, ми подали ці підручники на конкурс підручників для Нової школи, який проводить Міністерство Освіти України, у цьому році мова йде про два підручники з математики та одного з англійської мови. Випуском усіх освітніх книжок буде займатися новий підрозділ видавничої групи КМ Букс - KM Education (KM Ed), керівника якого, доречі, ми шукаємо зараз.
Хотів би ще раз акцентувати Вашу увагу, що до кожного курсу будуть надруковані Книги для вчителів (Teacher's Guide), які допоможуть викладачеві побудувати шкільний курс саме за цим підручником і суттєво підвищать ефективність викладання.
Наявність інтернет-ресурсу з аудіо файлами та додатковими завданнями для підручника з англійської мови, який теж готується нами, дозволить викладачеві використовувати нові сучасні методики викладання предмету у класі.
Друзі, ми обрали дійсно найкращі підручники за якими навчаються діти у багатьох розвинених країнах напротязі останніх десятків років. Це перевірені світовим досвідом та часом підручники лідерів світового освітнього ринку. Цим шляхом пішла Польща та інші країни. Ми раді, що Україна тепер може бути однією з них, а наші діти зможуть навчатися за найкращими у світі підручниками. Тепер все залежить від Міністерства Освіти та вчителів, які будуть обирати підручники саме для Нової школи.
Змінюємо країну разом!

Олег Пономарь