"О, знову ці гнійні маніпуляції з приводу порівняння випадків Гладковського і Рєзнікова" - Mason Lemberg

"О, знову ці гнійні маніпуляції з приводу порівняння випадків Гладковського і Рєзнікова" - Mason Lemberg

Ну давайте ж порівняємо:

Єдиним адекватним порівнянням Гладковського на той момент і Резнікова зараз є плюс-мінус співставні посади і рівні впливу.

Але все інше геть інше:

1) Кримінальна справа. Дані "розслідування" бігуса 2019 року були основані на кримінальній справі 2015 року. Тобто, кримінальна справа за фактом можливих зловживань була порушена. Хтось справи за фактами законтрактованих по 17 гривень яєць відкривав? Рєзніков якісь свідчення давав, в якості будь-кого? Ви про таке чули? І я не чув! Тобто, незважаючи на суспільний резонанс їм пох. Вони навіть формальне розслідування не збираються проводити.

2) Докази. Єдиними "доказами" бігуса було зліплене відео з гоблінськими голосами. Тут і документи з печатками, і висновки Держаудитслужба, і змінені ціни на яйця (а на все інше - залишили такими ж завищеними) - а гниль розказує що нічого не було.

3) Сума. Взагалі непорівнянні речі. Якісь 20 млн гривень (якщо не помиляюсь) у випадку Гладковського і "кудись подіті" мільярди доларів.

4) Предмет. У випадку Гладковського предметом були запчастини для ремонту української військової техніки. Тобто, реально дефіцитний і потрібний товар. І якщо вже чесно, то по цій справі мав би сидіти слідчий, який цю справу відкрив на основі прайсу російської компанії і бігус.

Що такого дефіцитного чи секретного було у яйцях чи картоплі, що вимагало збільшувати ціну втричі до ринкової?

5) Причетність. Не було жодного свідчення що Гладковський був особисто причетний до справи, чи тим більше відмивання грошей. В той час як Рєзніков особисто БРЕХАВ про яйця в кілограмах, що свідчить, як мінімум, про його небажання з'ясовувати обставини, але фактично є свідченням причетності.

6) Наслідки. Гладковський був негайно відсторонений, а потім звільнений. і....?

7) Системність. Це далеко не єдина історія в міністерстві Рєзнікова. Яйця, шоломи, фляги, тепер куртки і це тільки те що я вслідкував і пам'ятаю. Тобто, це зовсім не випадковість і не єдиний момент, "не подумав", "не побачив", "довіряв а кинули". Не буває 10 разів довіряв, і десять разів кинули.

Реакція змі. Фактично на даний момент всі ці історії в МО ж предметом системної цензури. Порівнювати з кейсом Гладковського і маніпуляціями в ті часи нема взагалі можливості. Це рай і пекло.

9) Дискредитація імені. Те ж саме що і в попередньому пункті. Що найбільш огидно, оце і є свинарчук, справжній. Тільки ті хто тоді кричав, розказував про мародерство і кидав свинок тепер в упор нічого не бачать. Ба більше навіть розказують який хороший в них свинарчук.

10) Відповідальність президента. Було очевидно, що у випадку Гладковського це "розслідування" є сфальсифікованим спеціально для здійснення свого роду державного перевороту. Шляхом інформаційного впливу і маніпуляцій до справи 2015 року штучно долучали ім'я попереднього президента, звинувачуючи того, що це саме він брав участь і він вкрав у армії тих 20 мільйонів гривень. Порівняєте з теперішньою ситуацією?

11) Послідовність Зеленського. Частина 1. Ніхто тоді не тягнув Зеленського за язик, ніхто не змушував його розказувати за недопустимість цього, за відрубані руки для "винуватих" у закупці деталей для ремонту військової техніки на 20 мільйонів гривень. То ж цей чоловік мав би бути послідовний в задавати собі запитання де відрубані руки мародерів, які купляють бульбу і яйця за втричі більшими цінами на мільярди?

12) Послідовність Зеленського. Частина 2. Ніхто не тягнув Зеленського за язик розказуючи що справа Гладковського - це вирок попередньому президенту, тому що він причетний (без доказів), він допустив. Вперед!

Ось такі от порівняння, насправді, а не це лайно, яке тут тягає худоба, виправдовуючи винуватих, тим що раніше у подібній ситуації покарали невинного

І їхнє худобине виправдовування куди більше нагадує ситуацію, коли суддя посадив за грати невинного за недоведене згвалтування, а потім той самий суддя намагається виправдати свого синочка-уйобка-гвалтівника, зловленого на гарячому, тим що багато невинних за гратами, киваючи на випадок свого ж кривосуддя.