Обідній не арестович

Обідній не арестович

Хочу визнати, що хєровий з мене аналітик, якщо чесно.

Я постійно намагаюся включати раціональне мислення, логіку, якісь розрахунки там, де їх вплив взагалі другорядний.

Наприклад, щодо чергової фази війни, що почалася 24.02.

Так-так, не війна почалася, а їх наступна фаза, бо сама війна йде з 2014 року, хоча для когось це може бути несподіванкою.

Отже, що прогнозував я.

Коли стало можна більш-менш впевнено стверджувати, що "щось таки буде", я вважав, що:

1.Основні зусилля противник зосередить на Донбасі з метою оточення та знищення наших військ.

2.Сили противника на півночі, з боку Криму та на Одеському напрямку з моря будуть створювати "ефект присутності" та проводити демонстраційні дії, з метою відтягування наших військ для прикриття цих напрямків. Ну максимум - вони б спробували захопити Каховку, бо вода.

3.Дії на Донбасі будуть мати таку тактичну картину: першими у бій будуть йти ті, кого "мобілізували" на Донбасі, другими підуть місцеві сепаро-армії, а третіми попруть війська Лаптєстану.

З військової точки зору - все було неймовірно логічно, доцільно і, що найголовніше, при раціональному підході - цілком можливо для виконання.

Цікавим є той факт, що все це знов можна було б загорнути в обкладинку "Народ Донбасу воює за свою незалежність, а Росія тут нєпрічьом".

Але я недооцінив декілька факторів.

1.Бункерний гоблін підняв ставки майже на максимум. Ну, так буває, коли людина 20 років має абсолютну владу та починає вважати себе Богом.

2.Я недооцінив, наскільки тупо і топорно спрацювала їхня стратегічна розвідка. Картина, на яку вони розраховували, була абсолютно іншою. Вони вважали, що буде Крим-2014, тільки у масштабі України.

3.Тупість їхніх генералів, які замість зосередження зусиль на Донбасі вирішили розтягнути війська на декілька тисяч кілометрів фронту. Я розумію, що вони розраховували на швидку перемогу, максимум за два тижні, а коли зрозуміли, що щось пішло не так, було вже пізно і довелося прибирати війська з півночі.

4.Апетит бункерних політиків Балалайні, які вирішили хапнути все й одразу, а отримали нічого і поступово.

Тож під час прогнозування якихось наступних дій треба враховувати, що дії божевільних спрогнозувати неможливо.

У них голоса в голові.

ПиСи.

Скинули мені посилання на відео. Там Гіркін 3,5 години ниє з приводу того, як і чому вони просрали початок війни. І, що найцікавіше, наші думки в цьому питанні майже ідентичні.

Ночной Сталкер