Обама: з Клінтон буде чудовий президент

Обама: з Клінтон буде чудовий президент

Президент США підтримав наміри колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон висунути її кандидатуру на наступних президентських виборах, повідомляє bbc.co.uk.

"Вона була дуже сильним кандидатом (на демократичних праймеріз.- Ред.) в 2008 році. Вона цілком підтримала мене на президентських виборах. Вона була видатним держсекретарем. Вона мій друг. Я думаю, що вона стане прекрасним президентом", - заявив Барак Обама в суботу на прес-конференції в Панамі після завершення там "саміту Америк".

За словами Обами, Клінтон має чітке бачення того, що вона хоче зробити для Сполучених Штатів.

Очікують, що 67-річна Клінтон, колишня перша леді США, сенатор від штату Нью-Йорк і держсекретар за першого терміну Обами на президентській посаді, офіційно оголосить про вступ у передвиборчу гонку в неділю опівдні за місцевим часом (1900 у Києві).

У 2008 році вона програла Обамі в боротьбі за номінацію в якості кандидата. Сьогодні, за оцінками політологів, у лавах Демократичної партії вона не має серйозних суперників.

Очікується, що Клінтон опублікує відео, в якому викладе головні теми її президентської кампанії, після чого попрямує до Айови і Нью-Гемпшира на перші демократичні праймеріз до виборів 2016 року.

Згідно з прогнозами, пані Клінтон може оголосити початок змагання за президентську посаду через соцмережі.