"Обняти і плакати. Тільки у нас, і ніде більше, так можуть" - Олексій Петров

"Обняти і плакати. Тільки у нас, і ніде більше, так можуть" - Олексій Петров

Гортаю фейсбучну стрічку яка палає дописами про Валерія Залужного і… ні, не дивуюсь. Що ви? Жодним чином не здивувався. Ось вона, ріднесенька до останнього обурення, Україна. Так рідна, аж сльози на очах. Обняти і плакати. Тільки у нас, і ніде більше, так можуть.

Знімаю шляпу перед Банковою. В інтриги ви можете краще за всіх. А через два тижня після історії із ВЛК генерала, буде нова соціологія, де обовʼязково намалюють, що його рейтинг довіри рухнув? Я вгадав? Скоріш за все вгадав. Дійсно. Ну хто ж пробачить генералу, такі високі цифри народної підтримки? Як він так міг, без Найвеличнішого дозволу та погодження? Там, себто на Банковій чітко розуміють, що треба терміново зачистити електоральне поле, бо хто знає, що буде через декілька місяців?! Вірніше мудрий нарід не знає, а ось у високих кабінетах можливо вже мають план… «перемирʼя… припинення правового режиму воєнного положення… вибори президента», і вуаля, на тобі другий строк Володі, (або перший Андрюши), щоби ж не відповісти за перший термін, зокрема операцію «шашлики», вірніше її ціну. Все чітко. Як по нотах. Молодці. Повторюю, знімаю капелюха.

А мудрий нарід, миттєво забув все. (Якщо взагалі памʼятав). Наприклад те, що чомусь Залужний не розкривав план оборони країни навіть перед союзниками. Чи тримав він його в таємниці перед Банковою? А разі їх взагалі оборона країни цікавила? Вони на лижах каталися і горілку жерли в Буковелі. Забули? Питання риторичне. Забудуть все. І навіть більше. Також забудуть те, що деякі рішення Залужного як Головнокомандувача врятували Україну. Не вірите? Спитайте у Банковій, «Який був план на оборону в лютому 2022 року?», і у відповідь почуєте ті ж сам казки про мівіну, бухло в бункері і гранатомет за шторою. Не здивуюсь, якщо план складався з однієї фрази «Не рыпаться».

Але я розумію, ВЛК двох генералів, одного з яких відправляють послом в Лондон, це зараз тема десятиріччя.

Ні… Нікому і нічого не намагаюсь доказати. Навіщо? Народ мудрий, сам все знає. Сам все вміє. Сам дасть собі ради. Лише дещо нагадаю.

В грудні 2022 року, одна бригада заходить в Соледар. Сходу отримує пі@ди, (тому що тих кого мусили міняти вже відкотилися зі своїх позицій), і одразу ввʼязується у важкі бої. І дивним чином, через декілька днів після її заходу в Соледар, неочікувано з посад знімають командира бригади та начальника штабу. Так, на їх місце присилають нових, але вони не знать ані бригади, ані театру бойових дій. Їм потрібен час, аби увійти в стан справ. А часу не було. Жодної вільної хвилини. І цей наказ був підписаний аж ніяк не Залужним. Далі думайте самі, як такі дії сказались на бойовому потенціалі бригади яка опинилась в Соледарі зразка кінця грудня 2022 року. Про те, як гальмувались на місцях Накази за підписом Залужного на перевід особового складу з однієї військової частини до іншої, вам розповісти? Коли деякі полковники навіть оком не повели отримавши Наказ за підписом Главкома. І лише коли прилітала потужна пізд@ліна, лише тоді, почали ворушитись. І напевне відсутність напочатку 2024 року оборонних споруд поблизу Авдіївки це теж про Залужного, (завдання якого воювати), а не про Міністерство оборони, (завдання якого забезпечувати)?..

Мудрий нарід він мудрий завжди і скрізь. І до речі… немає там ніякої флешки. Взагалі.