ОБОВ’ЯЗКОВО РОБІТЬ ФОТОКОПІЮ ОРИГІНАЛУ ПОСТАНОВИ ПОЛІЦІЇ ПРО НАКЛАДЕННЯ ШТРАФУ!

ОБОВ’ЯЗКОВО РОБІТЬ ФОТОКОПІЮ ОРИГІНАЛУ ПОСТАНОВИ ПОЛІЦІЇ ПРО НАКЛАДЕННЯ ШТРАФУ!

Поліцейський вручив вам копію постанови. Через деякий час Ви приймаєте рішення оскаржити штраф і намагаєтесь прочитати в постанові що саме ви вчинили, але там нічого не можливо прочитати: ні суті порушення, ні прізвища інспектора. В чому ж справа?

Постанова складається у 2-х примірниках, але ЗАПОВНЮЄТЬСЯ ІНСПЕКТОРОМ ЧЕРЕЗ КОПІРКУ і тому, як правило, копія, яка вручається водієві, Є НЕЧИТАБЕЛЬНОЮ. (Окрім електронної постанови у вигляді чека)

Часто інспектори свідомо зловживають обов’язками, заповнюючи постанову легким натиском ручки для її нечитабельності, з метою ненадання можливості водієві у подальшому оскаржити штраф. Читабельним у постанові є лише прізвище водія, написане чіткими великими літерами. Це потрібно інспектору, щоб не помилитись кого саме оштрафували при внесенні в базу даних поліції.

Окрім свого прізвища, з цієї копії постанови Ви не можете прочитати ні суті правопорушення, за яке Вас оштрафували, ні прізвища, ім’я, по батькові, посади і місця служби інспектора.

Таку постанову Ви не зможете оскаржити в суді. Ви не знаєте даних інспектора, тобто до кого саме маєте подати позов і не можете спростувати суті порушення, оскільки не можете прочитати за що вас оштрафували. При відсутності інформації про поліцейського суд відмовить навіть у відкритті провадження, не те що у розгляді справи по суті. Оскільки в обов’язки суду не входить функція пошуку інспектора, який вас оштрафував.

Попри це, ПОСТАНОВА ІНКОЛИ Є ЄДИНИМ ДОКАЗОМ ВИНИ ВОДІЯ, А ТОМУ НАЯВНІСТЬ ЧИТАБЕЛЬНОЇ ПОСТАНОВИ Є ВАЖЛИВИМ МОМЕНТОМ.

Тому, у будь-якому разі ПІД ЧАС НАКЛАДЕННЯ ШТРАФУ НА МІСЦІ ПОДІЇ РОБІТЬ НА МОБІЛЬНИЙ ТЕЛЕФОН ФОТОКОПІЮ ПЕРШОГО ПРИМІРНИКА – ОРИГІНАЛУ ПОСТАНОВИ.

Згодом ця фотокопія зможе стати єдиним шансом оскаржити накладене стягнення.

Дорожній Адвокат