"Одна новина краще іншої, а пройшов лише день після інавгурації..." - Влад Пономарь

"Одна новина краще іншої, а пройшов лише день після інавгурації..." - Влад Пономарь

— Зеленський всупереч Конституції підписав указ про розпуск Верховної ради.

— Зеленський всупереч закону про люстрацію призначив головою АП особистого адвоката Коломойського Андрія Богдана. Богдан, як високопосадовець Януковича, під дією закона "Про очищення влади" (люстрацію)". Саме для того щоб його призначити головою АП була спроба в КС скасувати цей закон.
Указ про призначення Богдана— вже другий указ (після розпуску ВР) який порушує закон.
Люстрований чиновник Януковича обійняв одну з найвищих посад в країні.
Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер дзвонив та наполегливо рекомендував Зеленському не призначати головою АП особистого адвоката олігарха Коломойського Андрія Богдана. Про це повідомляє "Дзеркало тижня". Зеленський до поради не прислухався.
Нагадаємо Коломойський перебуває під слідством ФБР.
Раніше, двоє клієнтів адвоката Трампа звинуватили Коломойського у спробі їх убити. Адвокат президента США порадив висунути звинувачення Коломойському, котрий погрожував його клієнтам, нагадав, що Коломойський під слідством ФБР та додав, що американські аналітики описують Коломойського, як "супер небезпечного".

— Глава АП Богдан заявив про необхідність провести референдум про досягнення мирних домовленостей з РФ.

— Зеленський звільнив начальника Генштабу Муженка.

— Портнов звинуватив Порошенка у «держзраді» та подав заяву до ДБР. ДБР розпочало розслідування за фактом можливої "держзради" Порошенка. Мова йде про захоплення РФ українських кораблів у Керченській протоці.

— Колишній голова СБУ й екс-віце-прем’єр-міністр часів президентства Януковича Валерій Хорошковський, який виїхав з країни у 2012р, повернувся в Україну.

— Нардеп-утікач Олександр Онищенко повернеться в Україну.
Печерський суд вирішить, чи знімати з розшуку нардепа-регіонала Онищенка.
Нагадаємо, Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 млрд грн. У лютому у САП повідомили, що направили до суду обвинувальний акт у «газовій справі» стосовно нардепа. У розшуку в Україні Онищенко перебуває з 2016р.
7 января 2018г Al Jazeera опубликовала расследование, согласно которому Онищенко вместе с предпринимателем Павлом Фуксом за 30 млн. евро выкупил у Сергея Курченко компанию Quickpace Limited, чьи замороженные активы оценивались в 160 млн. и которая связана с Януковичем.

— Данилюка розглядають на посаду секретаря РНБО - Богдан.

— З сайту президента зник указ про призначення Зеркаль.

— Портнов заявив, що домовився із поліцією про особисту охорону.

— Міський голова Харкова Геннадій Кернес підтвердив, що поведе до парламенту нову партію разом з мером Одеси Геннадієм Трухановим.

— Облгази Фірташа заявили, що Нафтогаз завдав їм 40 млрд грн збитків.

— Бізнесмен Тимофій Нагорний, котрий був заарештований за підозрою в державній зраді, напередодні звільнений з-під варти.
Нагадаємо, Нагорного заарештували у Києві на початку жовтня 2018. Голова управління СБУ Києва та області повідомив що Нагорний був завербований російськими спецслужбами та мав створити в Україні партію для просування інтересів Росії.

— Путін продовжить взаємодію з Медведчуком, заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

— Колишній нардеп-"регіонал", скандальна і одіозна радниця утікача Януковича Ганна Герман, яка після президентських виборів постійно сидить в прямих ефірах, заявила, що зараз Україна потребує диктатури.

Влад Пономарь