Офіційні повідомлення прес-служби Державного департаменту США

Офіційні повідомлення прес-служби Державного департаменту США

«9 квітня 2021 року
Сьогодні держсекретар Ентоні Дж. Блінкен поспілкувався з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом. Держекретар Блінкен та міністр закордонних справ Маас наголосили на важливості підтримки України проти односторонніх російських провокацій на лінії зіткнення на сході України, в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також на необхідності негайного припинення Росією накопичення військ та запальної риторики.
Держекретар та міністр закордонних справ також обговорили Китай та Афганістан.
Сьогодні держсекретар Ентоні Дж. Блінкен поспілкувався з міністром закордонних справ Франції Жаном Івом Ле Дріаном. Држсекретар Блінкен та міністр закордонних справ Ле Дріан підтвердили свою непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Вони обговорили необхідність припинення Росією своєї небезпечної та безвідповідальної риторики, накопичення військових сил в окупованому Криму та вздовж кордонів України та односторонні російські провокації вздовж лінії зіткнення на сході України.
Вони також обговорили наше спільне бажання бачити, як ліванські лідери здійснюють важливі реформи для загального блага свого народу».