"Огляд передвиборчої ситуації у США" - Олег Шарп

"Огляд передвиборчої ситуації у США" - Олег Шарп

Трамп

Верховний суд ухвалив, що Трамп частково захищений від судового переслідування. Він виніс рішення, відповідно до якого, колишні президенти мають певний імунітет від кримінального переслідування.

Цей вердикт фактично відкладає розгляд справи проти Трампа за звинуваченням у змові з метою підриву виборів 2020 року. Так що більше не тіште себе надією, що рудого лиса знімуть з президентських перегонів.

Байден

В неділю дружина, діти та онуки Байдена зібралися в Кемп-Девіді, щоб закликати його залишитися в гонці і продовжувати боротьбу, незважаючи на його невдалий виступ на дебатах.

Члени родини президента покладають провину на співробітників штабу — мовляв, вони не підготували президента належним чином, щоб він більше атакував, більше зосередився на викладенні свого бачення на наступні чотири роки.

Сімʼя Байдена хоче, щоб президент продовжив кампанію, а не завершив кар'єру невдалим виступом на дебатах проти Трампа, якого вони всі ненавидять.

Водночас, члени передвиборчого штабу президента всі вихідні спілкувалися по телефону з великими донорами, обуреними ситуацією, що склалася, в сподіванні запобігти хвилі перебіжок. Багато інсайдерів кажуть, що збереження бази донорів стане ключем до того, щоб президент залишився в гонці.

Таким чином, на цей час оточення Байдена вмовило його залишитись у гонці, а інвестори не поспішають розбігатись. Причина одна: на обрії не видно жодного кандидата від демпартії, якого можна було б розкрутити настільки, щоб люди пішли за нього голосувати.

Камала Гарріс? Мішель Обама? Губернатори Каліфорнії чи Мічигану? Все це безнадійні варіанти. Так що, якщо здоровʼя Джо Байдена різко не погіршиться, у фіналі знову зійдуться два непримиренних ворога - Дональд Трамп та Джо Байден.

А республіканцям, як і демократам - ганьба! Ганьба, що не готують у своїх лавах кадровий резерв на президентську перспективу. Сподіваюсь, цей абзац не прочитають мої роботодавці.) Навіть якщо прочитають, хіба це неправда?