«Океан Ельзи» як стан душі, або 5 маловідомих фактів про культові “океанські” пісні

«Океан Ельзи» як стан душі, або 5 маловідомих фактів про культові “океанські” пісні

Хтось називає їх черговим мейнстрімом, хтось - українськими. Бітлз , а для мене вони стали музичним символом існування , ковтком живої енергії, завжди неповторним відкриттям.” Океани” створюють музику ,що поєднує рядки сплетені неповторність думки  та драйвове звучання, яке змушує серце битися на енну кількість разів частіше.
 
Це гурт,пісні якого надихають мільйони, дарують надію, вселяють бажання , запалюють , інтригують , додають снаги і ,мабуть , тисячі дієслів чи прикметників не зможуть влучно описати феномен їхньої творчості , бо варто лише сказати - «Океан Ельзи», і кожен має що сказати , ба більше навіть заспівати. Пропонуємо Вам 5 маловідомих фактів про добре відомі “океанські” пісні , тож вмикайте “Океан” гучніше й поринайте з головою!
 
Факт№ 1.
Кожен чув ліричне звучання “Відпусти”, та мало хто знає ,що це перша пісня Славка Вакарчука, яку він написав ,коли йому було лише 16!
 
Факт№2.
“Long Time Ago”- пісня на яку гурт зняв перший кліп.
Незрозуміла тоді  для пересічної людини англійська, хриплий вокал , що робить Вакарчука трішки схожим до легендарного Джима Моррісона, в поєднанні з маловідомою четвіркою юних хлопців , що згодом будуть збирати стадіони фанатів – ото й усесь шарм ,що вилився у відео.
 
Факт№3.
Буду завжди –ти так і знай, другом твоїм!Ну і нехай ... Чудові слова з чудової пісні “Друг” ,яка присвячена чудовій Земфірі-близькій подрузі лідера гурту.Тепер це знаєте й Ви.
 
Факт №4.
Ліричність пісні Susy  зачаровує , вабить , захоплює непересічною простотою й ніжністю,та не всі знають, що Susy  є абревіатурою  від назви альбому Supersymmetry. До речі, Вакарчук влітку 2009 захистив дисертацію на звання  кандидата фізико-математичних наук в Інституті фізики конденсованих систем НАН України. Тема роботи — «Суперсиметрія електрона в магнітному полі», мабуть, не збіг.
 
Факт№5.
Всього 15 хвилин. Виявляється саме  скільки часу потрібно було ,щоб створити щось довершено-душевне –“Мить”. Пісня ,що просякнута змістом,наче легкозаймистою речовиною , і як тільки чуєш її звучання ,то всередині здіймається вогонь ,вогонь,що змінює і змушує відчувати.
 
Напевне,можна було б написати і 50 фактів,та скільки б не говорив про «Океан Ельзи» цього буде замало,бо любов до них безмежна як і сам океан.