"ОКСЮМОРОНИ" - Олег Шарп

"ОКСЮМОРОНИ" - Олег Шарп

Продивився майнові декларації декількох претендентів на президентські клейноди.
Гриценко, який все життя перебував на держслужбі і наразі живе на пенсію, виявився у декілька десятків(!) разів багатшим за Тимошенко, яка багато років просиділа на газових схемах і витрачає на свою передвиборчу кампанію майже стільки, скільки всі інші кандидати разом взяті.
Але ви ніколи не дочекаєтесь, щоб зрадофіли почали обурюватись ломбардами леді Вінтер, квартирами полковника Мостового або офшорами лакея Коломойського. Їх реакція на корумпованість опонентів Порошенка зайвий раз доводить: проблема не в бажанні викоринити корупцію, як явище. З урахуванням того, що питання є тільки до Порошенка, проблема суто у прізвищах. Бо, як вєщає кремлівське телебачення, "аби не він".
І ще я помітив таку фішку: і росіяни, і наші зрандобенеді почали видавати як несумісне з ЕКОНОМІЧНИМ процвітанням України те, чим по праву пишається Президент - рухом до НАТО, томосом, армією, безвізом тощо. Йде створення такої собі паралельної реальності, щось на кшталт постійного повторення: "Пане Ющенко, ваша дружина американка"... Хоча, як на мене, західний вектор у поєднанні з сильною армією і ментальною незалежністю - надійний фундамент, на якому вже почала будуватись наша економіка. Надійний він тим, що його є кому захищати, східний "брат" ніколи не витягне з нього цеглину за своїм розсудом (бо таких цеглин там вже не буде), а західні "небрати" ніколи не маніпулюватимуть поставками будівельних матеріалів для його спорудження.
* * *
Поки набирав текст, побачив, що Зеленський опублікував свою передвиборчу програму: закінчення війни, перемога над корупцією, рівність перед законом, пряма демократія. Перекладаю на людську мову: мир на умовах Путіна, економіка за законами Коломойського, узаконена охлократія. А ще ці обіцянки-цяцянки майже повністю співпадають з першими декретами картавого революціоніста у 1917 році. Що було потім, розповідати не треба.
* * *
Ми не можемо змінити те, звідки прийшли. Але можемо вибрати, куди йти далі. Тому включаємо мозок та з оптимізмом розпочинаємо новий тиждень. Поборемо.

Helgi Sharp