"Окупанти встановили абсолютний рекорд по застосуванню fpv-дронів у травні: які можуть бути наслідки" - Александр Коваленко

"Окупанти встановили абсолютний рекорд по застосуванню fpv-дронів у травні: які можуть бути наслідки" - Александр Коваленко

У зоні бойових дій РОВ встановлюють рекорди не лише щодо втрат своїх військ та техніки, а й щодо застосування засобів поразки.

Президент України Володимир Зеленський вже публічно озвучує рекорди застосування РОВ КАБ – понад 3 200. Але, на рекорд йде і застосування росіянами fpv-дронів.

За неповний травень зафіксовано застосування РОВ понад 5 500 fpv-дронів! Це найвищий показник за весь час повномасштабної війни.

Середній показник застосування fpv-дронів у РОВ наближається до 250 на добу.

На початку місяця спостерігалися періодичні сплески, понад 350, наприклад, за добу 2 травня та понад 550 (!!!) за добу 3 травня. Але загалом, середній показник на рівні 250, що теж забагато.

Зовсім недавно середній показник застосування fpv-дронів у РОВ не перевищував 150 на добу.

Тенденція максимально негативна, що говорить про можливості росії нарощувати виробництво та закупівлю цієї продукції і, як наслідок, актуалізує питання застосування РЕБ у зоні БД з кожним днем все більше і більше. На другу половину 2024 року росія з відстаючої у застосуванні fpv-дронів може вирватися у лідери, а до кінця року середній показник застосування РОВ цих засобів може досягти стабільного показника в 400-500 од.