Окупована Луганщина та майже 10 міст Донеччини залишилися без води

Окупована Луганщина та майже 10 міст Донеччини залишилися без води

Через зупинку Південнодонбаського водоводу та обстріли насосної станції у Попаснянському районі окупованої Луганщини регіони частина Донбасу залишилася без води

Про порушення електропостачання насосної станції 3 підйому каналу Сіверський Донець - Донбас повідомила прес-служба Донецької облради, передає Depo.Донбас.

"Канал був зупинений на ділянці після 3 підйому, внаслідок чого був зупинений Південнодонбаський водовід. В результаті зупинки водоводу була припинена робота Донецькій, Великоанадольський та Червоноармійській фільтрувальних станцій", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі пояснили, що з цієї причини не здійснюється водопостачання Красноармійська, Димитрова, Селідова, Новогродівки, Волновахи, Докучаєвська, Вугледара та прилеглих селищ, а також Авдіївки і частково Ясинуватої. Подача води на Донецьк скорочена.

Також не працює Горлівська фільтрувальна станція №1, водопостачання міста частково здійснюється від фільтрувальної №2.

Тим часом на Луганщині, в результаті мінометного обстрілу терористами насосної станції поблизу с. Лоскутівка Попаснянського району був пошкоджений насос подачі води третього підйому, який забезпечує водопостачанням окуповану територію, повідомили у прес-службі Луганської ОДА.

"Сепаратисти залишили без води більшість міст на території "ЛНР": Первомайськ, Красний Луч, Стаханов, Антрацит, Алчевськ, Брянка та інші", - йдеться в повідомленні.