Ольга Куриленко і Том Хенкс на лікарняному через COVID-19, Леді Гага і Шварценеггер закликають до самоізоляції

Ольга Куриленко і Том Хенкс на лікарняному через COVID-19, Леді Гага і Шварценеггер закликають до самоізоляції

Минулого тижня Том Хенкс та його дружина Ріта Вілсон першими з Голлівудських акторів повідомили, що захворіли на коронавірус COVID-19. Вони підхопили вірус в Австралії й після лікування у місцевій клініці їх відпустили додому, де вони будуть ізольовані.

Відтоді стало відомо, що інфікувались також інші відомі актори й виконавці: британець Ідріс Ельба, норвезька зірка "Гри престолів" Крістофер Гів'ю, американка Рейчел Меттьюз та українка Ольга Куриленко.

"Сиджу в ізоляції вдома з діагнозом коронавірус. Вже майже тиждень хворію. Температура і слабкість - мої основні симптоми. Будьте обережні та сприймате це все серйозно!" - написала колишня "подружка Джеймса Бонда".

Відтак відомі американські зірки долучились до заклику поставитись до пандемії відповідально і практикувати так зване соціальне дистанціювання: залишатись вдома і відмовитись від походів у велелюдні місця.

Леді Гага написала, що консультувалась із лікарями, й зараз залишатись вдома - найбільш ефективний захід безпеки: "Я б хотіла побачити батьків і бабусь, але зараз набагато безпечніше цього не робити, бо я не хочу їх заразити, якщо я інфікована. Зараз я сиджу вдома зі своїми собаками. Я люблю тебе, світ, ми переживемо це. Повірте, я говорила із Богом - вона сказала, що все буде добре".

Співачка Аріана Гранде звернулась до своєї молодої аудиторії: "Ставитись до ситуації несерйозно - неймовірно небезпечно й егоїстично. Ставлення "з нами все буде добре, бо ми молоді" ставить під велику загрозу людей, які не молоді та/чи здорові. Це звучить по-дурному й привілейовано, ви повинні більше піклуватись про інших".

72-річний (а це найвища група ризику смертності від COVID-19) Арнольд Шварценеггер напівжартома заявив, годуючи своїх віслюка й поні вдома: "Бачите, залишайтесь вдома, бо зараз комендантська година. Нікого не випускають, особливо якщо вам 72 роки. Після 65 років вам не дозволять виходити з дому у Каліфорнії".

"Зараз час скасувати плани, справді ізолюватись. Не думайте, що якщо ви не почуваєтесь хворими, то ви не переносите хворобу до старших або вразливіших людей... ми повинні жертвувати спілкуванням зараз". - пише співачка Тейлор Свіфт.

А от Бен Аффлек написав про важливість продовжувати допомагати іншим: "В ці часи невизначеності я думаю про найменш захищені прошарки - дітей, які втрачають можливість отримати доступ до їжі, від якої вони залеать, про людей, які мають проблеми із роботою, про літніх, сімей із невеликим достатком". Актор закликав приєднатись до пожертв благодійній мережі так званих "банків їжі", де надають харчі безкоштовно для всіх, хто їх потребує.

"Будьте розважливі, поважайте, співчувайте, будьте людяними... нікому не потрібний кожний суп у магазині. Що більше ми запасаємось, то дорожчими та рідкіснішими стають базові речі, що залишає без доступу до них чимало людей. Це чудовий час практикувати стриманість", - пише співачка Майлі Сайрус.