Олланд планує зустрітися з Путіним, щоб вирішити кризу з "Містралями"

Олланд планує зустрітися з Путіним, щоб вирішити кризу з "Містралями"

Президенти можуть "перетнутися" у Вірменії на траурних заходах у пам'ять про жертв геноциду вірмен в Османській імперії.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив у неділю, 19 квітня, що Париж шукає вихід із ситуації навколо вертольотоносців "Містраль", передача яких, за його словами, залежить від вирішення української кризи.

"Містралі" стали предметом обговорення, і вони залишаються предметом обговорення. Ми проводимо переговори, щоб знайти вихід із кризи", - заявив Олланд в ефірі телеканалу Canal+, передає РИА Новости.

Він також розповів про плани зустрітися в п'ятницю з президентом РФ Володимиром Путіним у Вірменії.

Нагадаємо, що контракт на поставку двох вертольотоносців типу "Містраль" був укладений між французькою DCNS/STX і "Рособоронекспортом" у 2011 році. Франція повинна була передати перший корабель "Владивосток" у листопаді минулого року, анонсувалася дата 14 листопада, однак цього так і не сталося. Росія чекає від Франції або постачання кораблів, або повернення грошей.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не виключив, що Путін зустрінеться в Єревані зі своїм французьким колегою. За словами Пєскова, "перебування Путіна і Олланда співпаде у Єревані, вони будуть перебувати там одночасно, тому відкидати їх контактів "на полях" за програмою, яка підготовлена вірменською стороною, не можна".

Вірменія у 2015 році згадує жертв геноциду вірмен в Османській імперії. До країни запрошені високопоставлені делегації з різних країн світу, щоб віддати данину пам'яті жертвам геноциду. Основні жалобні заходи заплановані на 24 квітня.

Джерело: http://tsn.ua/