ООН ніколи не визнає окупацію Криму Росією – Сергій Кислиця

ООН ніколи не визнає окупацію Криму Росією – Сергій Кислиця

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця привітав слова Генсека ООН Антоніу Гутерріша про чітку підтримку територіальної цілісності України. У коментарі "Голосу Америки" Кислиця, сказав, що був зворушений заявою Генсека, бо вона визначає позицію ООН на багато років вперед.

«Генеральний секретар досить чітко, ні на секунду не вагаючись, зазначив, його позиція однозначна: Крим – окупований, незаконно анексований і Організація Об’єднаних Націй цього (анексії)} ніколи не визнає. Це дуже важливо на багато років наперед. І це дуже важливо напередодні Дня кримськотатарського прапора та річниці статуту Організації Об’єднаних Націй», - заявив Кислиця

Немає жодних питань, ми чітко підтримуємо територіальну цілісність України і ми ніколи не визнавали того, до сталося в Криму
Антоніу Гуттерріш

Під час пресконференції 25 червня в Нью-Йорку, відповідаючи на запитання журналістів про приналежність Криму, Антоніу Гуттерріш заявив: «Немає жодних питань, ми чітко підтримуємо територіальну цілісність України і ми ніколи не визнавали того, до сталося в Криму».

Раніше, Генеральна Асамблея ООН, у кількох своїх резолюціях чітко визначала, що окупований Росією Кримський півострів залишається "невід'ємною частиною території України".

26 червня в Україні відзначають День кримськотатарського прапора. Цього дня вшановують національний прапор кримських татар, корінного народу Криму. Вперше кримськотатарський прапор був прийнятий Курултаєм кримських татар у 1917 році, одразу після Лютневої революції. Поновлений 30 червня 1991 року.