"«ОПОЛЧЕНОЧКА» - NEXT" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"«ОПОЛЧЕНОЧКА» - NEXT" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Українські спецслужби за допомогою українських ЗМІ дозняли фінальну частину російсько-сепарського блокбастера «Ополченочка» - пропагандистського муві, в якому жіночий танковий екіпаж «нескореної ЛНР» нищить озвірілих від русофобії «укропів». В нашому фіналі «ополченочка» захоплює тону секретних документів ЛиРи і Росії, переходить разом з дітьми на український бік – звідки показує сепарам і їхнім московським кураторам смачну дулю. Пояснюю, прототип головної героїні фільму, колишня командир танкового екіпажу терористів ЛиРи і екс-начальник штабу «полку ЛНР» Світлана Дрюк, позивний «Вєтєрок», перейшла на бік України.

Що це означає? Це означає, що українські спецслужби гарно і зі смаком поставили всі хвалені російські ФСБ і ГРУ в дуже красиву позу і прямо зараз роблять з ними все те, що робиться в таких ситуаціях. Поясню.

Розумієте, професія розвідника – найбільш невдячна професія у світі. Про деталі роботи розвідників ми знаємо лише завдяки провалам. Ще – з мемуарів окремих дотичних осіб, написаних через десятиріччя після подій. Про справжніх героїв спецслужб, ефективних і успішних працівників, знають одиниці – інформацію про них не можна розкривати навіть через багато десятків років. Ще існують живі люди пов’язані з розвідниками, ще використовують схеми що показали свою ефективність, тощо. Проте.

Окрему інформацію про роботу розвідників ми все ж таки маємо. Почитайте романи Джона Ле Карре – кадрового британського розвідника і «автора-антибонда» (по його книжках зняті фільми «Шпигун вийди геть», «Шпигун, що прийшов з холоду», «Такий самий зрадник як ми», тощо). Почитайте книжки Віктора Суворова-Різуна. Існує чимало іншої літератури, з якої можна уявити, що воно таке – робота розвідника. З тої літератури ми знаємо, яка то удача для військових розвідників – завербувати стрілочника на вокзалі. Або який це успіх – завербувати секретарку з посольства. А тут – екс-начштаба полку. Ще й особа розпіарена російською пропагандою!

Очевидно. Операції з виведення Світлани Дрюк з ЛНР передувала довга, виснажлива і вивірена по міліметрах робота. Їй передувала вербовка – а це треба було дуже гарно опрацювати об’єкт, аби бути переконаним – це не підстава спецслужб РФ. Треба було пересвідчитися, що людина справді дозріла до перегляду своїх переконань.

Треба було з нею спілкуватися і щось їй пропонувати – а що можна запропонувати людині, яка фанатично воювала проти наших військ зі зброєю в руках? Треба було дати їй можливість спокутувати провину. Простіше кажучи, протягом тривалого часу Світлана «Вєтєрок» Дрюк була агентом українських спецслужб, від якої українська розвідка отримувала дані про банди «ДНР-ЛНР» і дії російських військ, що називається, з перших рук.

ТСН вже показали окремі матеріали принесені Світланою. Вона дала дані на командира свого полку, офіційно – командира бригади морської піхоти РФ в окупованому Севастополі. Ще – розкрила алгоритм за яким на територію контрольовану терористами ДиРи у будь-яку мить можуть завести десятки тисяч кадрових російських військових, під виглядом «мобілізації в ЛНР». У Москви для того усе готово.

Що там казала тьотя Юлії Тимошенко – голова Дніпровської «Батьківщини» Антоніна Ульяхіна? «Військовий стан завершено – ворог не прийшов»? А що би вона співала, якби в Дніпро знову пішли б потоком поранені як у 14-му? Тепер вам зрозуміло, ЩО знав український Генштаб на момент захоплення в Керченській протоці українських бойових катерів? До ЧОГО він готувався, і ЯКА загроза висіла і висить над нами ще й зараз?

І так – прямо перед переходом Світлани Дрюк до України, на окупованій території в повітря злетіли вісім найновіших російських танків – модернізованих Т-72. Точно збіг – зуб Зеленського даю!

Треба розуміти, те, що нам показали, це лише десята доля відсотка від здобутого українською розвідкою. Треба розуміти, російські контррозвідники – далеко не ідіоти, вся операція була жорстоким двобоєм нашої розвідки і їхньої, у якій перемогу здобув найбільш вправний. Треба розуміти, в коридорах ФСБ та ГРУ відучора – істерика вперемішку з панікою. Там уже летять голови. Там уже зривають погони з тих хто «не додивився». Там десятки ворогів гарячково перебирають документи з’ясовуючи – до чого мала доступ Світлана Дрюк, які документи потрапили до українців, що саме уже знає Генштаб ЗСУ?

І ще. Ви уявіть який шок зараз переживають у бандах ЛНР? «Ополченочка перейшла до укропів» - це ж удар під дих і катастрофа світогляду!

Я не знаю, хто саме провернув всю цю операцію – СБУ, ГУР ГШ, СВР, а може кілька спецслужб спільно? Не знаю – і не треба мені цього знати. Я знаю, що українські спецслужби – круті. За п’ять років українська розвідка пройшла шлях від повної неспроможності, до операцій від яких – голова обертом.

І так. Бігуси, Гнапи і Сірожи Лещенки вам про це не розкажуть. Вони більше – по лайну.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко