"Оприлюднене дослідження USAID-Internews" - Тамара Горіха Зерня

"Оприлюднене дослідження USAID-Internews" - Тамара Горіха Зерня

Тільки зараз мала можливість лягти і вдумливо прочитати статтю у Time про Зеленського. Бо з того, що я одним оком бачила у телеграмі дорогою, картина взагалі нерадісна складалася.

Ну бо коли вискакує повідомлення, що Шустер чомусь пише для Time, то можна з переляку вилетіти на зустрічну. Але фух, це не той Шустер :)

Згодна з більшістю оцінок, для Зеленського персонально ситуація погіршується. Для нас ні, бо куди вже гірше? З дев'ятнадцятого року у нас стабільно погана ситуація з управлінням, і це просто диво, що ми тримаємося у таких умовах.

У принципі, захід не має ілюзій щодо Зеленського і його команди, володіє повною інформацію про те, чим вони займаються і не переносить провину за їхні діяння на весь український народ. Принаймні, поки що не переносить.

Зеленський змінний, а Україна вічна.

Але повертаючись до статті. Там уже секретар РНБО Данілов вимагає у правоохоронців знайти джерела Шустера.

Цитую:

"Я думаю, що наші органи мають дати відповідь, що ж це за аноніми, які не вірять в нашу перемогу, а перебувають поруч із президентом".

Не хочеться розстроювати пана Данілова, але "наші органи" ці джерела не знайдуть. Якщо питання стоїть у тому, хто ж злив дані журналістові.

Ви ніяк не змусите Time розкрити свої джерела, у них залізобетонний імунітет, жоден суд у світі не накаже їм видати інформаторів.

Тому починайте килимові арешти з боку опи. Хапайте усіх!

Зробіть таку ласку.


Мене насторожує оприлюднене сьогодні дослідження USAID-Internews.

По перше, вкрай суперечливі результати. Якщо прийняти, що вони достовірні, то у наших людей серйозні проблеми з головою. Досі.

59,9% опитаних вважають відповідальним за виникнення проблем Володимира Зеленського.

Одночасно 67,4 % дякують Зеленському за "досягнення наших успіхів". (67,3% вдячні Залужному).

І тут же 66,2% опитаних вважають, що парламент несе "найбільшу відповідальність за проблеми у державі".

Чесно, це все читається як телеграма з божевільні. У коментарях дам посилання, самі подивіться.

Але більше всього вкурвлює інше. Елегантність слона, з якою у опитування притягли Главкома. Людей питали, чи згодні вони з тим, що у бардаку в країні винен Залужний, і чи не потрібно його у зв'язку з цим звільнити. Відсоток позитивних відповідей мізерний, але вони є.

Як на мене, сама постановка питань таким чином неприпустима. Хотілося б знати, чи автори дослідження підіграють опі, чи навпаки застерігають.