"ОПЗЖ ГРАЄТЬСЯ В РЕЙТИНГИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ОПЗЖ ГРАЄТЬСЯ В РЕЙТИНГИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Сушу собі голову – чого це в Медведчука так підгорає? Проявляється притаманний йому нарцисізм, вдало описаний Дмитром Чоботом – чи просто кортить в Новий рік в’їхати переможцем? Київський міжнародний інститут соціології видав рейтинг, за яким ОПЗЖ Медведчука виявилася на першому місці, обігнавши і «Слугу народу» і «Європейську солідарність».


Сама по собі подія – не те щоби варта уваги, рейтинги де ОПЗЖ на першому місці КМІС видає цього року не вперше. Проте. Такого самого результату як у КМІС не демонструє ЖОДНА інша статистична служба. Всі інші служби продовжують фіксувати першість «Слуг народу», слава Богу – щоразу меншу. Така розбіжність само собою наводить на роздуми, щодо об’єктивності дослідження КМІС. Проте.
Політолог Сергій Таран розповів, що у понеділок 28 грудня директор Київського міжнародного інституту соціології Паніотто на прес-конференції заявив, що три політичні сили СН, ЄС та ОПЗЖ є лідерами громадської думки і їхні рейтинги різняться у межах похибки. Проте, уже за два дні рейтинг ОПЗЖ злетів до 23,1%, а рейтинг «ЄвроСолідарності» впав до 14,1%. Цього може ніхто б не помітив, якби проросійські лідери думок і телеграм-канали не заревіли б хором, мовляв за лідерство тепер змагаються «Слуга народу» і ОПЗЖ, а «ЄвроСолідарність» - третя з розривом. Це що ж таке загадкове сталося з дослідженнями КМІС за 2 дні?
Але це не межа. Видання «Ліга.нет» ще 11 листопада проаналізувала перший рейтинг, який поставив ОПЗЖ на перше місце. Висновок журналістів «Ліги» - результати рейтингів викликають забагато питань, а замовниками опитування могли бути політологи ОПЗЖ. Що якби – натякає.
Знаєте, я не хочу розбиратися з внутрішньою кухнею КМІС. Я гарно знаю, що в залежності від зміни умов опитування можна отримувати цілком потрібні результати. Я так само чудово знаю, що статистичні служби практикують такий спосіб заробітку – видають результати опутувань з ухиленням в потрібний бік, а місяці за два до виборів починають працювати «на репутацію» - тобто чесно. І я нікого не хочу звинувачувати – хай зі своєю репутацією і совістю розбираються самі. Мене інше цікавить.
Якого лиха ОПЗЖ знадобилися такі коряві рейтинги саме зараз – коли ніяких виборів на горизонті не очікується?! ОПЗЖ так палко вірить в дострокові вибори невдовзі? Чи вони справді вирішили полестити болісному самолюбству Медведчука особисто? Знаєте – а це насправді кращий для нього варіант.
Бо гірший варіант такий – оточення Медведчука почало його дурити, демонструючи йому рейтинги зі стелі. А робиться таке, як правило, в разі, коли в середині партії починають красти гроші. І якщо воно так – на перших же виборах ми побачимо як рейтинг ОПЗЖ виконає круте піке.
І так. Те що рейтинги «Слуг народу», «Євросолідарності» та ОПЗЖ коливаються між собою в межах математичної похибки, підтверджує те, що говорено вже сотню разів. Українське суспільство умовно поділяється як проукраїнське, проросійське і «какая разніца». І задача наша №1 – електорат «какая разніца» залучити в свої тісні ряди. Бо якщо цього не зробимо ми – зроблять ОПЗЖ. Уже роблять.
Тож замість просторікувати про «73% ідіотів» час думати про те як достукатися до цих людей. Наприклад – почати з ними говорити, а не лише дихати в їхній бік агресією. Віщую – це для багатьох виявиться неймовірно складно. А треба.