"ОСЬ ЧОМУ Я НЕ ЙДУ В ПОЛІТИКУ" - Антін Мухарський

"ОСЬ ЧОМУ Я НЕ ЙДУ В ПОЛІТИКУ" - Антін Мухарський

Озирніться навколо... от просто зараз... і спитайте себе: хто створив стілець на якому ви сидите, придумав дизайн праски, лампи на стелі, форму пляшки чи склянки з якої ви п'єте і безліч інших предметів, споруд, гаджетів і речей, якими ви користуєтесь щодня, навіть не замислюючись над генезою їхнього походження.
Правильна відповідь - художник (митець) - через якого до нас промовляє Бог - найвища мистецька інстанція в цьому світі))).
Янголи - шепочуть. Демони кричать!
І ми тонемо в цих демонічних воланнях, що линуть з телевізора... в той час як прямо тут і зараз створюються книжки і пишуться картини через які наші нащадки будуть вивчати час в якому ми жили.
Увага тест! Хто назве ім'я міністра освіти, землевпорядкування, чи юстиції часів російського імператора Миколи першого??? Окей...
А хто назве ім'я поета що в той самий час написав 'Катерину', 'Причинну' чи 'Гайдамаки'? Або письменника, що створив 'Мертві душі'?
Тож бо і воно...
Бо чиновники, міністри, якісь там депутати різних рівнів - то така минуща суєта суєт, про яку світ і не згадає за тридцять років...В той час як Забужко залишиться і Андрухович залишиться і Криволап із Савадовим і Мирослав Скорик і Франко і Леся Українка і Стус з Хвильовим, яким тогочасні туполобі привладні жлоби могли через губу кинути 'а-а-а, пісатєлішко, хє-хє, художнічєк нашелся... рот закрой!'
Жлобів і рагулів завжди більше. Митців у нас критично мало. Бо не вміємо, не навчились ще аплодувати своїм, як роблять це всі цивілізовані нації, бо митці - сіль землі.
Тільки вони здатні подолати смерть й тлін забуття цілих народів.
Може й живе Україна тільки тому, що є серед нас і Велика Ліна, десь чаклує над книжками Іван Малкович, гуляє світом в кедиках Сергій Жадан і хитромудро усміхається у свої вуса Василь Шкляр. Іронізує над собою й світом Семесюк, міркує над черговим шедевром Полежака, бореться за одеський музей Ройтбурд і, навіть, Богомолець (що теж колись мріяла стати артисткою) тихенько регоче, цитуючи Подер'вянського))
Ось чому я не йду в політику... Бо з митцями мені якось цікавіше.
Цініть їх, любіть їх, шануйте, поки вони тут поруч... Поки будь яке владне, зажраге бидло може зневажливо кинути: "а-а-а пісатєлішко, хє-хє, художнічєк нашелся... рот закрой!.'
А ми йому у відповідь, з усім мистецьким натхненням - ПІШОВ ТИ НА ХУЙ ЙОБАНА, ТУПА ТВАРИНА!!!
Бо як в свій час слушно зауважив Антон Соломуха (французький художник українськооо походження) для проекту ЖЛОБОЛОГІЯ - 'нема на світі істоти більш жалюгідної, ницої, брехливої та продажної аніж український чиновник, обличчя якого мені нагадує статевий орган якоїсь морської тварини'
Митці зараз теж люті пішли))) і правильно!!
Бійтесь нас чиновники і депутати, бо як опишемо (напишемо) такими ви й залишетесь в історії!!
Спостерігаємо за вами уважно!!
Алілуйя!
СЛАВА УКРАЇНІ!!

Антін Мухарський