"Ощадбанк здобув ще одну перемогу над РФ у справі на $1,3 млрд" - Влад Пономарь

"Ощадбанк здобув ще одну перемогу над РФ у справі на $1,3 млрд" - Влад Пономарь

Паризький апеляційний суд ухвалив рішення на користь Ощадбанку, яким відхилив спробу РФ призупинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу.
Згідно з зазначеним рішенням арбітражу було визнано, що РФ несе відповідальність за збитки, завдані в результаті окупації АР Крим.
"За результатами розгляду суддя відхилив заяву РФ про призупинення примусового виконання рішення арбітражу. Суддя вирішив, що наведені РФ аргументи є безпідставними та необґрунтованими", - йдеться в повідомленні.
Нагадаю, Арбітражний трибунал у Парижі 26 листопада 2018р прийняв рішення про стягнення з РФ $1,3 млрд збитків, завданих Ощадбанку внаслідок анексії Криму. Сума відшкодування включає відсотки, що будуть нараховуватись з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації. В Ощадбанку заявили, що банк вдається до всіх можливих дій для виконання рішення про стягнення коштів з РФ по всьому світу.
Київський апеляційний суд в липні 2019р надав дозвіл і видав виконавчий лист на стягнення з РФ $1,1 млрд на користь Ощадбанку. Таким чином суд дозволив виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу в Парижі на території України.

Влад Пономарь