"Останній обмін: маємо, що маємо..." - Карл Волох

"Останній обмін: маємо, що маємо..." - Карл Волох

Останній обмін російських полонених на українських заручників навіть найстаранніша зелена пропаганда не здатна продати лохторату як перемогу. Бо коли з двох сотень утримуваних московитами людей (зі списку Денисової) нам повертають 20, і називають це «всіх на всіх», то навіть у дебільного виборця Зеленського виникає когнітивний дисонанс.
Насправді ж, цей провал є абсолютно логічним і неминучим слідством попереднього «тріумфу». Бо доти, доки ми мали в «обмінному фонді» людей для московитів важливих (безпеково, як Цемах, або пропагандистськи), доки вони квапилися повернути нам під виглядом обміну наших моряків (бо інакше отримали б санкції від Морського трибуналу), ми могли добиватися реального «всіх на всіх». Але Янелохові була потрібна термінова рейтингова перемога. І він зробив те, що зробив.
У результаті, сотні наших військових і переслідуваних за відданість Україні киримли залишаються в заручниках у Путіна. А ми не маємо жодних важелів впливу на процес. І Путін відверто не планує робити «жести» в цьому питанні на адресу Зеленського без додаткових поступок у інших, зокрема, суверенітету.
І про все це ми вас, зелених дебілів, попереджали ще тоді. Але вам було необхідно переконати себе в правильності свого голосування - і ви, всупереч логіці, той обмін радо вітали. Ось і маємо, що маємо.
П.С. Здається, я написав повну дурницю, бо чомусь вирішив, що виборця Зеленського справді цікавить доля українських патріотів, котрих чекісти взяли в заручники.

Карл Волох