"Остаточно накрилася інформбезпека..." - Тарас Чорновіл

"Остаточно накрилася інформбезпека..." - Тарас Чорновіл

Я шукав у Слуг Зеленського дещо інше, але зайшов до Мар'яни Безуглої й завис. Реально система дає збій при спогляяданні деяких перлів. Щодо відходу з політичних ток-шоу "на деякий час" уже поіронізував. Але там не до жартів. Пані Мар'яна не буде нас веселити на різних ток-шоу не через те, що там її "обурює програмна політика деяких каналів і їхніх власників", а тому, що вона зараз буде плідно займатися інформаційною безпекою. Звіздець! Накрилася остаточно інформбезпека...

А тут ще один перл. Якісь неідентифіковані ВОНИ за участі пані Мар'яни готують рішення РНБО щодо формування національної системи переходу на стандарти НАТО. Перше, це те, що цих ВОНИ там десь дуже далеко й глибоко бачили. Данілов вигриз доступ до першого тіла країни, запропонувавши Зеленському нову іграшку, й тепер точно на один гектар поряд не допустить ні Безуглу, ні ще якихось служок. Це його корова й він її сам доїти планує. Хоча в цьому випадку це навіть краще. Бо те, про що пані тут написала, було сформовано ще при Кучмі, навіть не ризикну згадувати, в якому точно році - половина нинішніх слуг тоді ще пішки під стіл бігали. Далі ця "національна система" була розвинута при Ющенкові й остаточно набула скоординованого плану дій. Навіть при Януковичі ці плани виконувалися на подив скурпульозно й оперативно. Вже й нема що казати про Порошенка, для якого питання глобальної безпеки й НАТО були визначальними. У нас давним давно і сформовано, й розписано, й реалізується та доповнюється те, що пані Безугла зараз вирішила приготувати для РНБО.

Хоча... Зуміли ж удруге підписати угоду з ОАЕ про взаємне визнання водійських прав, яка діє вже півтора десятиліття. Може й тут так само буде. Але в цьому випадку так не можна. Бо всі плани про адаптацію мають постійно узгоджуватися з НАТО для досягнення максимальної сумісності (не лише військової, але й правової та політичної).

Але найгірше інше. Це лише зараз, коли під час телефонної розмови Байден так вставив Зеленському свою позицію й ставлення, що той шиєю покрутити не може, раптом в ОПі та серед слуг згадали про НАТО. Два роки повністю викреслені з інтеграційного руху. Та що там! Рухалися в зворотньому напрямі. Про повернення до системи озброєнь і калібрів часів Варшавського Договору, які несумісні з натівськими, але взаємозамінні з рашистськими, "вдячний шанувальник" уже написав пані Безуглій у коментарі. А ще ж зупинено виконання щорічних планів, ще Зеленський понад рік тому, очікуючи ніжності й ласки від Пуйла, навідріз вуідмовився їхати на ювіленйий саміт НАТО, де місце для нього забронював ще Порошенко... А саме там мало вирішуватися питання про перспективу членства для України й Грузії.

Таких "але" можна назбирати пару сотень. А Мар'яна Безугла нехай і далі формує свою "національну систему". Ще й фразу ж яку придумала...