"От давайте будемо чесними" - Павло Вернівский

"От давайте будемо чесними" - Павло Вернівский

В нас зараз досить часто ображаються на наших союзників, що вони мало допомагають. Що через неефективну роботу санкцій, ворог має доступ до західних технологій.

А в нас в цьому напрямку все ок?

Днями президент Зеленський звільнив керівника РНБО Олексія Данілова. Пишуть, що у схемі з СБУ Рада торгувала санкціями. Перед цим уряд передав РНБО від НАЗК обов’язок публікувати список «Міжнародних спонсорів війни», сконцентрувавши тим самим владу над накладанням санкцій в руках одного органу. Чи працює РНБО прозоро, чесно? Ні, за це нас постійно критикують західні партнери. То втікачі часів Януковича позбулися санкцій, то під санкціями опинилися ті, хто не працює в Росії.

От мені цікаво, чому за два роки війни в нас досі законодавчо не врегулювано питання тих самих санкцій? Чому вся політика у цьому напрямі здійснюються в хаотичній, безсистемній манері?

А може тому, що так простіше карати неугодних і в той же час не чіпати лояльних, навіть якщо ті мають зв’язки з РФ? Може тому, що теперішній механізм санкцій це зручний інструмент для шантажу чи знищення конкурентів?

Так багато питань і так мало відповідей…