"От що значить страх ядерного конфлікту" - Юрій Ніколов

"От що значить страх ядерного конфлікту" - Юрій Ніколов

Подивився минулорічний фільм "Голда" про ізраїльську прем'єрку Голду Меїр, яка мала яйця виграти війну у арабів попри бажання США злити друзів-євреїв на поталу ворогам з рашистами. Зацініть наскільки актуальний для нас зараз там був момент, коли Меїр просить у Кіссінджера літаки, той не хоче давати, щоб не ескалювати і не провокувати арабів на підвищення нафтових цін. Але Меїр каже, що я приїду в США і публічно попрошу літаки і подивимся як ви нам відмовите. І отримала літаки. І начала душить арабів. У відповідь сауди справді задрали ціну нафти для американців. І ось ключовий момент фільму і війни (моя скорочена версія):

Кіссінджер: Ви маєте цінувати підтримку громадян США, у яких ціна палива злетіла з 4 до 12 доларів. І ви маєте зупинитись у знищенні єгиптян, бо рашисти з ними дружать і вїбуть вас.

Голда: Дякую за підтримку, але на хуйло нам пох. Нам все рівно пізда. Тому буде їбать поки єгиптяни не почнуть перемовини на наших умовах.

***************

Уловили аналогію з нинішніми реаліями? Замість Кіссінджера Салліван. І він через загрозу подорожчання бензину забороняє нам лупашить по рашистським НПЗ коли паливо в США зараз знаходиться на рівні початку вторгнення!

Да, я не шучу. Вже і Зеленський підтвердив, що США "не одобряють" наші атаки по бензиновому яйцю Кащея. І наші припинили бити в, на мій погляд, найболючішу точку рашистів, яку нам вдалось намацати під час війни. Натомість опять жалобно просимо хоч якусь зброю і вимолюємо давно обіцяну допомогу, яку самі ж союзники заблокували.

От що значить страх ядерного конфлікту. Тому не варто дивуватись, якщо ще більше країн почнуть обзаводитись своїми атомними бомбами. І ще більше країн почнуть нехтувати імпотентстькими меморандумами з США. І в результаті Пу і Сі отримають остаточну перемогу - світовий порядок буде змінено. А ми залишимось супутніми втратами. Якщо не будемо робити як Голда. Відстрілюватись як можемо.