"Отже, давайте ще раз пригадаємо як це було" - Марк Савчук

"Отже, давайте ще раз пригадаємо як це було" - Марк Савчук

▪️5 вересня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект № 9534, яке відновлює декларування для держ-посадовців та депутатів Верховної Ради.

Але закон проголосований з правкою, яка фактично ЗАКРИВАЄ декларації ще на 1 рік.

▪️6 вересня Ябчанка Олександр Володимирович реєструє петицію на сайті Президента України, яка закликає Президента ветувати закон, та зробити декларації відкритими.

Десь за одну добу кількість підписів зростає до 83854. Збір підписів припиняється (щоб випадково не провести перепис всього населення України)

Це одна з най, або може і найпопулярніша петиція на сайті Президента за всю історію.

▪️Далі цікавіше. Після того як стає зрозуміло що президенту доведеться ветувати закон (через суспільний розголос), з'являються досить дивні меседжі від влади:

1) Від віце-премєркі Стефанішиной:

"Зеленський знає, що питання відкриття реєстрів декларацій посадовців не є критичним для початку переговорів щодо вступу України в ЄС" – Стефанішина.

Це наш "головний комунікатор по вступу до ЄС" якщо що. Висновки робіть самі.

2) Пост Арахамії про нібито маніпулятивні звинувачення в бік президента за те що він несе відповідальність за боротьбу з корупцією.

Влада горить бо не хоче нести відповідальність за свої помилки (як наприклад той же закон про декларування № 9534).

Я реально не розумію нафіга цей двіж-паріж? Ви проголосували закон. Закон закриває декларації ще на рік. Народ горить бо корупції в країні дофіга. Чому? Тому що замість того щоб робити реформи Офіс Президента всім рулити поставив Татарова та його кентів.

А тепер оце нитьє про "не є критичним" та "маніпулятивні звинувачення в бік Президента".

І так всюди. Енегретика (привіт Шурма), судова реформа (привіт Князев та Смірнов), правоохоронні органи (привіт Татаров).

То з'ясовується що навіть коли в тебе "вся влада в країні" та телемарафон -всеодно можна отримати петицію проти рішення влади на 83к підписів за одну добу.

Дякую всім хто голосував за петицію! Суспільний тиск, хоч і не завжди, але працює!