Озирнись, "рускій" - Олена Кудренко

Озирнись, "рускій" - Олена Кудренко

Поки наші сусіди витрачають мільйони на руйнування нашої критичної інфраструктури - російська металургія лягла і лежить. Не так цікава пересічному росіянину, як тимчасово зруйнована якась підстанція в Україні. Підстанція буде відновлена, а російська металургія - ні. Принаймні найближчі кілька років.

"Российская металлургия, на которую приходится 8% ввп и 18% выпуска, оказалась на грани сильнейшего кризиса со времен развала СССР..."

Мільйони тон сталі виявилися незатребуваними. На сьогодні в Росії нікуди дівати 30 мільйонів тон сталевої продукції, в той час як внутрішній російський ринок може спожити не більше 3 мільйонів. Замовлення від автопрому знизилися на 42%, від машинобудівних заводів - на 21%.

Експорт чорних металів тільки за жовтень 2022 р. знизився на 43%, на схід продати їх не вийшло, отримали тільки збитки - росіянам доводиться робити шалені знижки аж до 40% від світових цін. Як можна сказати і щодо російської нафти - нею можна спалити Сибір при нагоді, так тепер і інші колись суттєві статті доходів росіян вилітають в трубу. Вони ж люблять трубами все міряти? Чужу незалежність, наприклад?

Як планувала жити Росія, не маючи сильного внутрішнього ринку та залежачи від експорту будь-куди - ось цю "стратегію" треба ставити в приклад. Іначе як безпідставною самовпевненістю це не назвеш.