Підприємства "Укроборонпрому" перейдуть на стандарти НАТО впродовж трьох років

Підприємства "Укроборонпрому" перейдуть на стандарти НАТО впродовж трьох років

Українські фахівці вивчатимуть систему стандартизації НАТО.

Фахівці "Укроборонпрому" спільно з з Міноборони України та представниками НАТО, розробили "Дорожню карту реформування системи стандартизації в оборонній сфері на 2015-2018 роки".

Про це йдеться у повідомленні "Укроборонпрому".

Відповідний документ став результатом семінару "Співпраця Україна-НАТО з питань політики стандартизації", який розпочався 31 березня і проходив в рамках Трастового фонду Україна-НАТО з логістики та стандартизації із залученням експертів Альянсу.

З боку НАТО в семінарі взяли участь Радник з питань реформування систем логістики та стандартизації полковник Мірослав Пелікан, а також представники Польщі і Чехії. Україну представили фахівці Збройних сил України, Міністерства оборони, центральних органів виконавчої влади та ДК "Укроборонпром".

Зокрема, під час семінару представники Чехії та Польщі поділилися власним досвідом переходу від радянських до світових стандартів оборонної сфери.

"Дорожня карта", сформована у підсумку семінару, передбачає підготовку фахівців "Укроборонпрому", Міноборони та Генштабу ЗСУ зі стандартизації - за підтримки Трастового фонду "Україна-НАТО".

Також у документі прописаний механізм надання допомоги у впровадженні сучасних механізмів управління життєвим циклом оборонної продукції та побудови системи оцінки відповідності продукції, яка діє в НАТО.


Джерело: http://ipress.ua/