Підручник з історії України доповнили параграфом про Євромайдан, Крим та Донбас

Підручник з історії України доповнили параграфом про Євромайдан, Крим та Донбас

Міністерство освіти і науки України затвердило додатковий параграф до підручника з історії України для 11 класів про Євромайдан та агресію Росії, який буде використовуватися вчителями вже в цьому навчальному році, а також відповідні методичні матеріали для педагогів.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив заступник міністра освіти Павло Полянський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вони (доповнення — "24") схвалені і будуть використовуватися вже з цього навчального року. Це передбачено змінами, які ми внесли в програму, науково-методична комісія з фахівців дала схвальний відгук, і це є легалізованим продуктом, створеним вченими і формалізованим міністерством", — заявив Полянський.

Він також зазначив, що параграф до підручника історії та методичні матеріали вже найближчим часом з'являться — на сайті міністерства, в соціальних мережах і в усіх українських школах.

Заступник міністра освіти також додав, що сфера освіти також стала частиною інформаційної війни.

У нас був вибір — або напишемо ми, або за нас напише агресор і окупант так, як він описав окупацію Криму в спеціальних методичних рекомендаціях для вчителів Криму і Росії,
— підкреслив він.

За його словами, в параграфі не буде панегіриків українським політикам.

Головний герой — це український солдат, українська вдова, учасники Революції Гідності різних національностей і віросповідань, просто небайдужі люди — за великим рахунком, це українська політична нація, яка вже народилася,
— сказав Полянський.

Історик і політолог Олександр Палій, який підготував параграф для підручника з історії України, зазначив, що місцеві українці, які воюють у складі "ДНР" та "ЛНР", називаються сепаратистами, а у випадку, якщо вони вдаються до якихось насильницьких дій, їх іменують терористами.

Також у параграфі зазачається, що на Донбасі воюють як представники збройних сил Росії, так і найманці, які не мають формального стосунку до російської армії.

Джерело: http://24tv.ua/