Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

Розпочато оголошення результатів ЗНО. Український центр оцінювання якості освіти оголосив результати ЗНО з іноземних мов, фізики та математики. Наступного тижня стануть відомі результати учасників тестування з інших предметів.

У Львові суттєво підвищать зарплати директорів шкілДиректори львівських шкіл з 1-го вересня отримають підвищення заробітної плати до 27 тисяч грн. За словами міського голови Львова Андрія Садового, підвищення оплати праці має стимулювати бажаючих ставати керівниками шкіл.

Для вступників з Криму і Донбасу працює гаряча лінія. Для абітурієнтів з окупованих територій, які мають намір вступати до українських вишів, відкрито урядову гарячу лінію. Учні можуть дізнатись про вступ до вишів за спрощеною процедурою.

Сервіс із розрахунку конкурсного бала вступника. Вступники до закладів вищої освіти, які найближчим часом дізнаються про отримані результати ЗНО, можуть визначити власний конкурсний бал з урахуванням всіх можливих показників та коефіцієнтів.

Учасники ЗНО в магістратуру отримали запрошення. Учасники вступних іспитів, які вступатимуть на навчання до магістратури, отримали запрошення на тестування. У запрошенні міститься інформація про адреси пунктів проведення іспитів та час початку тестування.

Оприлюднений рейтинг вишів «ТОП-200 Україна 2021». Оприлюднено результати щорічного академічного рейтингу українських університетів. Рейтинг складений Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG.

В Україні запрацює електронний Реєстр кваліфікацій. Національне агентство кваліфікацій планує запустити електронний реєстр, за допомогою якого роботодавці у відкритому доступі, зможуть перевіряти достовірність документів про наявність кваліфікації працівників.

Україна проведе експеримент з набору іноземних студентів. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про реалізацію в Україні експериментального проєкту з організації набору до університетів іноземців, метою якого є зниження корупційних чинників при зарахуванні студентів на навчання.

Тест ЗНО з математики не склала третина вступників. 31 % учасників цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання, які мали намір вступати до закладів вищої освіти, не змогли за результатами тестування отримати більше 9 тестових балів з 67 можливих.