Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

Більше половини шкіл працює дистанційно. Цього тижня за дистанційною формою навчання працювали понад 7 300 шкіл, звичайне навчання відбувалося у понад 5 300 шкіл, на канікулах перебувало майже тисяча українських шкіл.

Майже півмільйона працівників шкіл отримали повне щеплення. Двома дозами вакцини проти COVID-19 щеплено понад 492 тисяч працівників шкіл, що складає більше 76%. Водночас принаймні однією дозою вакциновано майже 93% працівників шкіл.

У конкурсі «Учитель року» братимуть участь три тисячі вчителів. Цього року конкурс буде проведений за чотирма номінаціями – «Інформатика», «Біологія», «Основи правознавства» та «Мистецтво». Найбільше учасників зареєстровано для участі в номінації «Інформатика».

Київ продовжує дистанційне навчання для всіх школярів. У зв’язку з погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус у столиці, наступного тижня учні шкіл, зокрема, молодшої школи продовжать навчання в дистанційному режимі.

Школи не мають закриватись через карантин, – омбудсмен. Уповноважений Верховної Ради з прав людини висловила переконання, що школи потрібно виключити з переліку установ, які підлягають закриттю при запровадженні рівнів протиепідемічних заходів.

В Україні створять онлайн-платформу для науковців. Міністерство освіти і науки планує створити єдину онлайн-платформу, яка надасть можливість ученим отримати доступ до наукових праць та розміщувати на ній власні.

Майже 10 тисяч працівників шкіл відсторонено від роботи. Через відсутність щеплень проти COVID-19 в Україні станом на 09 листопада було відсторонено 9 632 працівника шкіл. До числа відсторонених включено не лише вчителів, а й іншіх працівників шкіл.

У МОН сподіваються, що ДПА в 2022 році відбудеться. У Міністерстві освіти і науки сподіваються, що попри коронакризу державна підсумкова атестація школярів цього навчального року відбудеться і не буде скасована, як у попередні роки.

МОН планує вирішити питання недобору до училищ. Міністерство освіти має намір виправити диспропорції з працевлаштуванням, недобором до закладів професійної освіти та великою кількістю випускників, що працюють не за фахом.

Уряд наполягає на відкритті всіх закладів освіти. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголошує, що навчання в усіх закладах освіти має бути відновлено, оскільки абсолютна більшість викладачів є вакцинованими, а нещеплені працівники вже відсторонені від роботи.

На шкільні харчоблоки в 2022 році виділять 1,5 млрд. За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, наступного року державою буде передбачена цільова субвенція, що буде спрямована саме на модернізацію харчоблоків в українських школах.