Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

Вартість пробного ЗНО становитиме від 213 до 309 грн. Регіональні центри оцінювання якості освіти визначили вартість участі в пробному зовнішньому оцінюванні для осіб, які мають намір використати цей інструмент при підготовці до тестування.

Шкільні свята мають відбуватися без глядачів. У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що урочисті заходи, присвячені новорічним святам у школах та дитячих садочках, зважаючи на пандемію, цього року мають відбуватися без батьків та інших членів родин.

В ООН закликали уникати закриття шкіл через COVID-19. У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) наголошують, що незважаючи на зростання кількості випадків зараження вірусом «омікрон», необхідно уникати закриття шкіл у загальнонаціональних масштабах.

Держава планує частково компенсувати здобуття ІТ-освіти. Міністерство цифрової трансформації планує додатково залучити на ринок декілька тисяч нових ІТ-фахівців за рахунок впровадження державної програми співфінансування здобуття українцями ІТ-освіти.

МОЗ готується до ревакцинації 70% дорослого населення. Україна має домовленості на постачання майже 42 млн доз вакцин у наступному році. Ідеться про 25 млн вакцин Pfizer, понад 6 млн вакцин CoronaVac та 10 млн доз, що планується отримати за механізмом Covax.

Ще шість областей вийшли з червоного рівня епіднебезпеки. На території Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей скасовано червоний рівень епідемічної небезпеки. У регіонах спостерігається стабілізація ознак епідемічної небезпеки.

Книги є лідером вподобань українців за програмою єПідтримка. Понад 5,5 млн українців вже відкрили спеціальні рахунки в банках для участі у програмі єПідтримка. Найпопулярнішими категоріями за виплатами стали книгарні та квитки в кіно.

Середня зарплата київського вчителя більше 20 тисяч. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський заявив, що середній розмір зарплати вчителя у Києві складає 20 200 грн, що є на 30-35% більше, ніж заробітна плата вчителів в інших регіонах.

МОН запустило комунікаційну кампанію про профосвіту. Освітнє відомство запустило кампанію про переваги здобуття професійної освіти. Метою кампанії «Ми змінюємося» є підбиття підсумків результатів змін у професійній освіті, а також позбавлення її від стереотипів.

НАН долучиться до створення Президентського університету. Очікується, що консолідація зусиль дасть позитивний результат на шляху до створення потужного університету, який стане точкою перезавантаження системи, розробки нового підходу до пошуку й продукування знань.

Професійна освіта зробила величезний прорив, – міністр. За словами Сергія Шкарлета, порівняно з попереднім роком сфера професійної освіти зробила величезний прорив. Наразі МОН має інституційну підтримку від Президента України, Кабінету Міністрів та бізнесу.