Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

Рекомендації на бюджет отримали 67 тисяч вступників. Рекомендації для навчання на бюджетній формі навчання отримали понад 67 тисяч абітурієнтів, які навчатимуться на програмах молодшого бакалавра, бакалавра та магістра медичного спрямування.

Школи, які працюватимуть онлайн, прихистять людей. Приміщення шкіл, які працюватимуть онлайн, можуть стати прихистком для людей, переміщених з небезпечних регіонів. В Україні збільшать кількість шкіл, що переобладнають під місця проживання переселенців.

Держава закупить шкільні автобуси для учнів. Міністерство освіти і науки ініціювало розширення переліку шкіл, для яких можна закупити шкільні автобуси за рахунок залишків коштів освітньої субвенції. Рішення із закупівлі автобусів ухвалено на засіданні уряду.

Оприлюднено виші, найбільш популярні серед вступників. Цьогоріч лідером за кількістю заяв від абітурієнтів став Національний університет «Львівська політехніка». На другій сходинці розташувався КПІ ім. Сікорського. Третє місце – у ЛНУ ім. Франка.

Більшість студентів і викладачів за онлайн навчання. За результатами опитування, переважна більшість студентів і викладачів вишів виявили бажання розпочати навчальний рік в онлайн-форматі. В анкетуванні взяли участь майже 24 тисячі респондентів.

Батькам радять зібрати тривожний наплічник для дитини. У патрульній поліції радять батькам школярів, які навчатимуться офлайн, підготувати наплічники з необхідними речами, що братимуть із собою діти під час можливої евакуації чи спуску до укриття.

Онлайн навчання найбільше вплинуло на знання з математики. Результати дослідження якості дистанційної освіти, свідчать про те, що дистанційне навчання найгірше вплинуло на рівень знань з математики, при чому як у початковій, так і в базовій та старшій школі.

Кількість закладів, готових до очного навчання, зростає. За інформацією МОН, відсоток закладів освіти, у яких заплановано проводити освітній процес в очній формі, щотижня зростає. Станом на 2 вересня укриття організовують майже 15 тисяч закладів.

95% випускників шкіл стануть студентами вишів. У Міністерстві освіти та науки очікують, що до закладів вищої освіти у 2022 році буде зараховано 95% випускників шкіл. Вступна кампанія ще триває, студентами вже стали понад 91% випускників.

Україна застосує санкції до освітян, які співпрацюють з рф.  Викладачі та освітні заклади на тимчасово окупованій території, які поширювали освітні стандарти рф та визнають освітні кваліфікації рф потраплять під економічні та інші санкції строком на 5 років.