"ПІДТРИМАЙ МАРЧЕНКА. ПРИХОДЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПІДТРИМАЙ МАРЧЕНКА. ПРИХОДЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Новина, яку свідомість відмовляється прийняти – завтра будуть судити «Марчело», генерала Марченка, бойового офіцера, який на фронті ще з квітня 2014 р. (Чонгар). Героя Південного мішка і ДАП. Керівника Центру розвитку ЗСУ – «Центру Марченка» чиї результати – форма укропіксель, берці на мембрані, фліски що стали вже брендом ЗСУ, сухпай у вакуум пакетах, реформа харчування… Тощо і тощо… За броніки – все те саме. Те що звинувачення – туфта притягнути за вуха, це тема окремого допису, завтра на ранок викладу – анонсую. А що насправді? А насправді – чотири інтереси.

1. Інтереси комерсантів, які звикли сидіти на потоках і продавати в ЗСУ непотріб – їх Центра Марченко старанно ганяв від бюджету протягом п’яти років.

2. Інтереси заклятих друзів з волонтерського середовища (різні бувають волонтери), що впали в гріх «ну ти ж розумієш» і «та це гарні хлопці – я їх знаю» і тому були спале… викинуті геть, і тепер жадають реваншу.

3. Інтерес влади, якій негайно треба виваляти в лайні всі досягнення часів президента Порошенка, і роботу Центра Марченка – у першу чергу. Вони вже гарно опанували ремесло видавати вирішення критичної проблеми за «схематоз» і «мародерство» - те само вони вже роблять тут силами лайнометів типу Бутусова і «бутусіан».

4. Інтерес Москви, які треба залякати патріотів України і демотивувати їх до опору в майбутньому. Треба показати – ти патріот, ти пішов на фронт? До тебе в твоїй країні вломляться з обшуком, як у піццерію «Ветерано». Тебе заарештують. Ти висловиш невдоволення – на тебе заведуть справу як на Марусю Звіробій. Ти виїдеш за кордон – тебе заарештують там, як Марківа або «Тополю». Нарешті, ти чиновник, ти дбав над розбудовою ЗСУ, забезпеченням її технікою та снарягою, у тих умовах які були, ставлячи за мету результат, а не гарненьку позу? Чудово! Тебе виваляють в лайні твої ж співгромадяни-активісти, тебе об’являть крадієм і ти підеш під суд. Ти чесний? Ще краще – в суді тебе душитиме система, а ти грошей геть і на адвоката не матимеш! Не смій протистояти Москві, а то буде з тобою як… наразі – як з генералом Марченком і його офіцерами.

Свідомість відмовляється сприймати новину, але це – реальність. Завтра генерал Марченко і офіцери його Центру предстануть перед судом. І вони потребують підтримки. Тому. Завтра. Якщо маєте час – приходьте. Якщо можете домовитися на роботі – домовтеся. Якщо хочете але не можете – саме зараз час подумати, як вивільнити пару годин вашого часу. Пару годин, які можуть вирішити майбутнє країни… І так. Я – буду.

Завтра. 11 листопада. Володимирська 15. 14-00. Запізнитеся – приходьте, хтось так само буде до 17-ї. Офіцери Марчело підтримали нас – тепер наша черга підтримати Марчело.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко