П.Порошенко підписав закон Надії Савченко

П.Порошенко підписав закон Надії Савченко

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання. Про це йдеться на офіційному сайті парламенту, повідомляють "Спектр Новини" із посиланням на УНН.

"Повернуто з підписом від Президента (22.12.2015)", - йдеться у повідомленні щодо останнього етапу проходження документу.

Авторами законопроекту є народний депутат Надія Савченко і ще п'ятеро депутатів.

ВР ухвалила цей законопроект про зміни до ККУ щодо зарахування дня в СІЗО за два дні в колонії 26 листопада.

Закон передбачає зменшення строків утримання в слідчих ізоляторах громадян, які знаходяться під слідством і судом, а також приведення у відповідність до міжнародних стандартів умов утримання під вартою.

Документом викладено частину п'яту статті 72 Кримінального кодексу України у новій редакції, згідно з якою "зарахування судом строку попереднього ув'язнення у разі засудження до позбавлення волі в межах того ж кримінального провадження, в межах якого до особи було застосовано попереднє ув'язнення, провадиться з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі".

Цей закон підлягає застосуванню до всіх осіб, щодо яких на момент набрання цим законом чинності набрав чинності обвинувальний вирок, покарання за яким не відбуто повністю.

Застосування цього закону здійснюється за клопотанням засудженої особи, членів її сім'ї або захисника, судами, які виносили зазначені обвинувальні вироки, протягом двох тижнів з моменту отримання відповідного клопотання судом, або за власною ініціативою суду.