Після приїзду чергового "гумконвою" з Росії ситуація в зоні АТО загострилась

Після приїзду чергового "гумконвою" з Росії ситуація в зоні АТО загострилась

20 серпня на окуповану територію Донецької та Луганської областей прибув черговий (36-й) гумконвой, а вже 21 серпня, ввечері і наприкінці доби, в зоні АТО спостерігалася тенденція до загострення ситуації. Незаконні збройні формування активізували обстріли українських позицій майже вздовж усієї лінії розмежування. І якщо вдень найгарячішими напрямками були Донецький і Маріупольський, то наприкінці доби окупанти сконцентрували вогневі провокації в районі Артемівська, повідомляє прес-центр АТО.

Так, майже з о пів на 8 вечора і до 20.05, позиції українських військових в Золотому тричі обстріляли з 82-міліметрових мінометів. А близько 21 години, в районі цього ж населеного пункту, окупанти вели вогонь з озброєння БМП та 122-міліметрової артилерії. Крім того, о 19.33 зі 120-міліметрових мінометів, та о 20.46 з 122-міліметрової артилерії окупанти били по наших оборонних рубежах у селищі Попасна. На Луганщині о 20.15 міномети ворога калібру 120 міліметрів працювали по селищам Світличне і Новотошківське. А близько опівночі під вогнем 152-міліметрової артилерії, опинився наш опорний пункт у Валуйському. 

На Донеччині, ввечері і вночі ворожі міномети 120 калібру били по Пісках, Красногорівці, Мар’їнці. З 18 години і до опівночі відносне затишшя було поблизу Маріуполя. Лише, з провокативною метою, злочинці зі стрілецької зброї обстріляли українські підрозділи у селищі Новоселівка Друга. 

Загалом, упродовж вчорашньої доби – 21 серпня, незаконні збройні формування 102 рази порушили режим припинення вогню. 14 разів бойовики застосовували артилерію, 28 – міномети, 1 раз – реактивні системи залпового вогню, 69 – стрілецьку зброю і гранатомети. 

Після опівночі і до 6 ранку, в основному з використанням стрілецької зброї, вогневі провокації найманців продовжилися на Донецькому напрямку.