«Південмаш» практично погасив заборгованість із зарплати працівникам – незалежна профспілка

Державне підприємство «Південний машинобудівний завод» у Дніпропетровську погаcило заборгованість із заробітної плати працівникам. Інформацію про це Радіо Свобода у вівторок підтвердив лідер незалежної профспілки підприємства Євген Деркач.

За його словами, у вівторок працівники підприємства отримали заробітну плату за лютий 2015 року.

У незалежній профспілці вважають, що проблема із зарплатними боргами на підприємстві практично вирішена завдяки численним акціям протесту, до яких вдавались працівники з початку року. Загалом робітникам були винні зарплату за понад півроку, сума перевищувала 80 мільйонів гривень.

«Акції протесту розпочались наприкінці січня, тривали у лютому й березні. Наприкінці березня почались виплати. Зараз середина квітня, і нам практично погасили заборгованість. А до цього часу практично півроку не було ніяких зрушень. Але попереду у нас ще багато роботи – це домагатись підвищення зарплати, завантаження підприємства державними замовленнями техніки тощо», – зазначив керівник незалежної профспілки.

З початку року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» провели понад десять акцій протесту проти невиплати зарплати у Дніпропетровську та Києві. Остання відбулась 4 квітня як "марш соціальної справедливості".

За даними адміністрації підприємства, для стійкої роботи «Південмашу» 2015 року завод потребує замовлень на 2,5 мільярди гривень, обсяги уже укладених контрактів оцінюють в близько 1 мільярда гривень.

У жовтні 2014 року під час свого візиту на «Південмаш» президент України Петро Порошенко заявив, що продукція заводу буде включена до державного оборонного замовлення на 2015 рік.

Джерело: http://www.radiosvoboda.org/