"«Північний потік» підірвав Ярош!.... Хоча доказів немає" - Орестократія

"«Північний потік» підірвав Ярош!.... Хоча доказів немає" - Орестократія

Два поважних у світі медіа одночасно «накопали» інсайт: судячи з усього, з великою долею ймовірності, напевно, нитки «Північного потоку» підірвав Ярош. Хоча доказів немає.

Американський NYT опублікував розвіддані, а німецький Die Zeit покликається на матеріали слідства. В кожному випадку, - один і той самий почерк, досить таки кумедний. Ось декілька узагальнень:

Нитки «Північного потоку» підірвало "проукраїнське угрупування".

Доказів, що президент Зеленський міг віддати відповідний наказ, - немає. Також немає свідчень, що диверсанти могли діяти за вказівкою будь-кого з українського уряду.

Члени групи могли бути противниками Путіна, але не встановлено, хто фінансував цих «підводних активістів».

Диверсанти, скоріше за все, мали паспорти України та Росії, але водночас - це могла бути операція під чужим прапором. Паспорти виявились підробними.

 В операції засвітилося польське судно, орендоване фірмою з українськими засновниками. Вибухівку доправили на звичайній прогулянковій яхті. В команду входило 6 осіб, капітан, два водолази, та два їх помічники, а також жінка-лікар.

Ага, і найголовніше: офіційні особи США заявили, що ні американські, ні британські громадяни залучені в операції не були.

Ця інформаційна качечка виглядає досить кривенькою, і шкутильгає на обидві лапки.

Синхронний злив у двох видання виглядає як бажання зняти підозру з найбільших розвідок світу.

У статтях якось ні слова про те, що «бабахи» відбулися одразу після того, як Польща та Норвегія відкрили альтернативний «балтійський» трубопровід, маршрут якого пролягає через Данію.

Українська розвідка навряд чи проводила б операції в міжнародних територіальних водах без погодження з партнерами. Партнери вимагають цілі для HIMARS погоджувати, а тут диверсія світового рівня.

З іншого боку, сьогодні BND, CIA і навіть МІ6 й низку інших організацій можна назвати проукраїнськими угрупуваннями. Гадаю, навіть дельфіни в данській економічній зоні також є противниками Путіна. Якщо на статті дивитися з цього погляду, то все правильно пишуть NYT з Die Zeit: будь-хто на світі, хто ненавидить фюрера, входить до проукраїнського угрупування.