"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
У п'ятницю росія скликає Радбез ООН для поширення фейків про Мінські угоди
*
Дотримання Статуту ООН – це не “монополія Заходу”, а міжнародні зобов'язання - Речник Держдепу США відповів Лаврову
*
Генсек ООН Антоніу Гутерреш у четвер оголосив про необхідність зібрати $1 млрд для надання гуманітарної допомоги людям, які постраждали від потужного землетрусу в Туреччині
*
До річної позначки російського вторгнення в Україну Сполучені Штати та країни «Групи семи» планують запровадити нові санкції проти Росії та проти країн, які допомагають Росії уникати санкцій, повідомила вища посадовиця державного департаменту США.
Виступаючи перед журналістами під час онлайн брифінгу в четвер Вікторія Нуланд, заступниця міністра з політичних питань Державного департаменту США, заявила, що США та їхні партнери по «Групі семи» планують запровадити нові та розширити вже існуючі санкції проти Росії, а також проти країн, які допомагають Росії уникати західних санкцій. Серед них Нуланд назвала Іран, КНДР та Китай.
Приурочити оголошення санкцій США та союзники планують до річниці російського неспровокованого вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.
*
Нуланд - У Вашингтоні не спостерігають так званої «втоми» серед союзників і партнерів від допомоги Україні в її протистоянні російській агресії
*
Міністр оборони США Ллойд Остін 16 лютого на пресконференції в Таллінні за підсумками зустрічі з міністром оборони Естонії заявив, що США готові захищати країни Балтії – Латвію, Литву й Естонію – якщо знадобиться, і збережуть свою військову присутність у регіоні.
*
Голова департаменту міжнародного сприяння Держдепартаменту США Дафна Ренд підтвердила, що Вашингтон має намір надати Україні з бюджетних коштів додаткову допомогу $9,9 млрд.
"США надали уряду України бюджетну підтримку у розмірі $13 млрд, і ми працюємо з Конгресом, щоб надати ще $9,9 млрд найближчими місяцями", - повідомила Ренд журналістам.
Вона додала, що Вашингтон, "як і раніше, прихильний до співпраці з урядом України для підтримки його оперативного потенціалу та надання додаткової бюджетної підтримки в міру необхідності".
*
Військово-повітряні сили Сполучених Штатів 14 лютого перехопили чотири російські літаки - Ту-95, Су-30 і Су-35 - поблизу Аляски.
*
До Сенату США знову внесли проєкт резолюції щодо визнання війни рф проти України геноцидом
*
Медогляд Джо Байдена встановив, що він придатний до виконання обов’язків в повному обсязі
*
Канада вже надала на 5 мільярдів доларів військової, гуманітарної і фінансової допомоги українцям.
Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі на спільній з главою МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві.
«Для того, щоб допомогти українцям боротися за свободу, ми надали на 5 мільярдів доларів військової, гуманітарної, фінансової допомоги. Для того, щоб зробити тиск на путіна і його оточення максимальним, ми ввели 2 тисячі санкцій і продовжуємо певним чином впливати на світовій арені, щоб знищити російський режим на дипломатичному і політичному рівнях», - сказала вона.
Жолі також підкреслила, що для Канади немає іншого варіанта як перемога України, і країна продовжуватиме допомагати українцям після перемоги.
Міністр відзначила, що з Дмитром Кулебою вони обговорювали, як Канада може допомогти Україні зміцнити позиції на полі бою, а також пізніше - у майбутніх мирних переговорах.
*
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і президент Польщі Анджей Дуда погодилися з важливістю посилення підтримки України в найближчі тижні
*
Лідер Лейбористської партії Великої Британії Кейр Стармер прибув до Києва, щоб зустрітися з президентом і наголосити на прихильності його партії підтримати дії, спрямовані на озброєння країни проти нового наступу Росії
*
Європейська комісія не планує включати атомну галузь росії та її представників до наступного пакета санкцій
*
У Нідерландах хочуть заборонити TikTok на робочих телефонах держслужбовців
*
Парламент Естонії ухвалив закон про демонтаж радянських пам’ятників
*
У Google прогнозують збільшення кібератак РФ на Україну і членів НАТО цьогоріч
*
Генсекретар НАТО прибув до Анкари із закликом до влади Туреччини ратифікувати членство Швеції та Фінляндії в альянсі
*
Міністр оборони України Олексій Резніков обговорив розвиток системи закупівель із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом.
«Домовились про системну взаємодію щодо навчання персоналу МОУ на базі NSPA та розвитку агенцій по закупівлям, які вже створені в Міноборони. Фактично, мова йде про синхронізацію всіх процедур закупівлі, які будуть використовуватись МОУ зі стандартними процедурами прийнятими в НАТО», – заявив він.
*
Дуда: Країни НАТО прагнуть сформувати кілька танкових бригад для ЗСУ
*
Ізраїль допоможе Україні створити систему раннього попередження
*
Французькі колісні танки AMX-10RC вже перебувають на шляху до України
*
Бахмут продовжує залишатися головною гарячою точкою на фронті. Спроби захопити це місто російські війська здійснюють з липня 2022 року
*
ЄС і Фонд Східна Європа оголосили грантовий конкурс для українських громадських організацій на понад 11 млн грн
*
Оголошений Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним і письменником Сергієм Жаданом збір на автомобілі для військових приніс 2 млн 308 тис. 260 грн.
*
Відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування
*
Лукашенко готовий воювати на боці РФ та зібрати 500-тисячну армію
*
Україна націоналізувала заводи підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски загальною вартістю понад 10 млрд грн.
*
РФ планує теракти "під чужим прапором" усередині країни, - розвідка Польщі
*
Файного дня і Перемоги всім нам